Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +18 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Senators bez Daugaviņa sagrauj Monreālas Canadiens; Jakupovs papildlaikā izrauj Oilers uzvaru

Otro uzvaru pēc kārtas NHL regulārajā čempionātā izcīnījuši Otavas Senators hokejisti, bez latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa sastāvā ar 5:1 savā laukumā divu Kanādas klubu derbijā sagraujot Monreālas Canadiens.

Daugaviņa nespēlēšana bija paredzama jau iepriekš, jo pēdējo maču ar Vašingtonu ļoti labi aizvadīja no fārmkluba izsauktais zviedrs Mika Zibanejads. Spēlē pret Monreālu 19 gadus vecā uzbrucēja rēķinā komandas trešie vārti 2.perioda vidū - tā bija pirmā iemestā ripa viņa NHL karjerā. Vēl uzvarētājiem pa precīzam metienam Džima O'Braiena, Daniela Alfedsona, Krisa Filipsa un Krisa Nīla rēķinā. Šajā spēlē komandai nācās iztikt bez diviem nozīmīgiem hokejistiem - krievu aizsarga Sergeja Gončara un centra Džeisona Specas. Kreigs Andersons Senators vārtos atvairīja 32 metienus, vienīgo reizi mača 6.minūtē kapitulējot pēc Tomaša Plekaņeca metiena.

Daugaviņš tādējādi šosezon piedalījies divās no septiņām Senators spēlēm, atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli un koeficientu -3. Ar septiņās spēlēs nopelnītiem 11 punktiem otavieši saglabā 4.vietu Austrumu konferencē. Nākošo spēli Otava aizvadīs 2.februārī viesos ar Karolīnas Hurricanes.

Citā mačā savus ceturtos vārtus sešās Edmontonas Oilers spēlēs guva pērnā NHL drafta 1.numurs Nails Jakupovs, palīdzot klubam viesos ar 2:1 papildlaikā pārspēt Fīniksas Coyotes. Oilers uzvarējuši divus mačus pēc kārtas un ar astoņiem punktiem ieņem 6.vietu Rietumos, Fīniksa ar pieciem ir 11.vietā.

Čikāgas Blackhawks bija uzvarējuši sezonas sešās pirmajās spēlēs, tomēr septītajā viesos ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās spēcīgajai Minesotas Wild vienībai. Izšķirošo bullīti realizēja Mets Kalens, kurš pamatlaikā guva Wild pirmos vārtus. Blackhawks ar 13 punktiem saglabā vadību kā Rietumu konferencē, tā visā līgā. Wild ir 3.vietā šajā pašā konferencē (deviņi punkti). 

Vēl vienā mačā pēdējo divu regulāro sezonu uzvarētāji Vankūveras Canucks ar 3:0 mājās uzveica Kolorado Avalanche. Visus 24 viesu metienus atvairīja Roberto Longo - viņam tā bija pirmā uzvara Canucks vārtos šosezon. Vankūveras rēķinā astoņi punkti un 7.vieta Rietumos, Avalanche ar četriem punktiem ieņem priekšpēdējo, 14.vietu.

Līdz ar to visā līgā vēl vienīgi Sanhosē Sharks komanda cīnās bez zaudējumiem - sešas uzvaras tikpat mačos. Nākošajā spēlē haizivis uzņems Edmontonas komandu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi