Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ābola trenētā un Sotnieka pārstāvētā Lada izslēgta no KHL; Dinamo vietu saglabā

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Direktoru padome nolēmusi izslēgt no turnīra Arta Ābola trenēto un aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvēto Toljati Lada vienību, kā arī Hantimansijskas Jugra komandu.

KHL nākamajai sezonai apstiprinājusi 25 komandas, kuru vidū būs arī Latvijas klubs Rīgas Dinamo.

Lada, kuras treneru kolektīvā ir arī Viktors Ignatjevs, regulārajā čempionātā ieņēma 13.vietu Austrumu konferencē, apsteidzot vienīgi Jugra vienību. Toljati hokejisti sezonas gaitā iekrāja tikpat punktus, cik Rīgas Dinamo, taču Latvijas komandai bija mazāk uzvaru pamatlaikā, līdz ar to tā palika priekšpēdējā vietā visā līgā.

KHL izveidojusi savu rangu, pēc kura vājākās komandas tiek izslēgtas no līgas. Rangā, kas netika publiskots, ir astoņi kritēriji, taču decembrī izdevums Sport-Express ziņoja, ka Rīgas Dinamo šajā rangā atrodas ceturtajā vietā no beigām, apsteidzot Čerepovecas Severstaļ, Lada un Jugra komandas.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas Medveščak no Horvātijas un Novokuzņeckas Metallurg. KHL plāno līdz vismaz 2023.gadam būt 24 komandu sastāvā, turklāt iesaistīt arvien vairāk ārzemju vienības, paralēli atskaitot vājākās komandas pēc finansiālajiem rādītājiem un sasniegtajiem rezultātiem.

Tāpat KHL Direktoru padome lēmusi, ka nākamajā sezonā komandas regulārajā čempionātā aizvadīs vismaz 60 spēles, kas ir par četrām vairāk nekā 2017./2018.gada sezonā. Nākamajā sezonā plānots aizvadīt vairāk savstarpējo maču divīzijas un konferences ietvaros.

Jau iepriekš tika ziņots, ka KHL regulārais čempionāts sāksies 1.septembrī. Iepriekšējās trīs sezonas sākās vēl augustā. Šai sezonai starts tika dots 21.augustā, jo februārī Phjončhanas olimpisko spēļu laikā KHL mači netika aizvadīti.

Visvēlāk sezona sākās 2011.gadā, kad pirmais mačs tika aizvadīts 12.septembrī. Tiesa, sezonas sākums bija iecerēts piecas dienas ātrāk, taču pēc aviokatastrofas, kurā gāja bojā Jaroslavļas Lokomotiv hokejisti, tajā skaitā Kārlis Skrastiņš, un komandas personāls, regulārā čempionāta starts tika pārcelts.

KHL 2018./2019.gada sezonā paredzēti trīs izlašu pārtraukumi katrs pa piecām dienām.

Lai palielinātu televīzijas auditoriju, izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā vienā dienā spēkosies pa diviem Austrumu un Rietumu konferences pāriem, bet nākamajā dienā notiks pārējie konferenču dueļi. Starp mačiem būs viena diena atpūtai.

Tāpat tiek apsvērts jauns izslēgšanas turnīra trešās kārtas formāts, kurā savā starpā tiktos Austrumu un Rietumu konferences vienības.

Nākamās sezonas kalendārs tiks apstiprināts 15.jūnijā, lai komandas savlaicīgi var saplānot lidojumus un mārketinga aktivitātes.

Tāpat KHL Direktoru padome lēmusi, ka nākamajā sezonā KHL Visu zvaigžņu spēle norisināsies Kazaņā. Vispirms 19.janvārī notiks meistarības konkursi, bet nākamajā dienā tiks aizvadīts mačs. Savukārt Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Izaicinājuma kauss jeb Zvaigžņu spēle norisināsies 13.janvārī Ņižņekamskā.

Uz KHL Visu zvaigžņu spēles rīkošanu pretendēja arī Helsinki, Omska un Magņitogorska.

Nākamā KHL būs 11.sezona.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Jurčiks Savičiks
J
Krievi, dzeniet piķi, un ātrāk nekā pagājušo reiz !
Ragana
R
kāds ranks?? muļķības! Visu izšķir gāzes cena ar ko krievi var atpelnīt RD ieguldīto naudu. Ne par velti Latvijā gāzei tulit būs abonēšanas maksa. Tā arī būs "samaksa" par RD palikšanu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi