Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ar jaunām sejām

Dinamo sezonu sāks ar stipri mainītu sastāvu.

No zemākā punkta kāpt augšup. Rīgas Dinamo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 14. sezonu sāks ceturtdien ar spēli Jaroslavļā pret Lokomotiv. Sākums pulksten 19.

Pagājušā sezona rīdziniekiem bija sliktākā komandas pastāvēšanas vēsturē. Rīgas Dinamo ar 60 spēlēs sapelnītajiem 28 punktiem palika pēdējā, 23. vietā visā līgā. Pēc izteikti nesekmīgā snieguma komandā notikušas vērienīgas pārmaiņas. Galvenā trenera amatā Pēteri Skudru nomainījis Krievijas speciālists Sergejs Zubovs. Pārējie treneri arī ir jaunpienācēji. Zubovam palīdz Oļegs Orehovskis un Valērijs Kuļibaba. Vārtsargus trenē Edgars Lūsiņš, fiziskās sagatavotības treneris ir Leonīds Dmitričenko, video treneris – Artjoms Zaharovs.

Komandas pieteikumā ir 14 (!) ārzemju spēlētāju, no kuriem 11 Dinamo nav spēlējuši. No pagājušās sezonas sastāva leģionāriem palicis tikai aizsargs Rīss Skārlets, kuram gūtā smadzeņu satricinājuma dēļ sezonas sākums būs jāizlaiž. Rīgas klubā ir atgriezies lietuviešu aizsargs Nerijus Ališausks un krievu uzbrucējs Aleksandrs Protapovičs. Pirmajā izbraukumā veselības problēmu dēļ nav devies arī somu leģionārs uzbrucējs Jere Karjalainens. 

Pēdējā postenī uz vietu vārtos konkurēs augumā raženie vārtsargi zviedrs Juhans Matsons (193 cm) un čehs Matejs Mahovskis (189 cm). Abi karjeras laikā pārsvarā ripas ir ķēruši vietējā čempionātā. Matsons pēdējās četras sezonas spēlēja Zviedrijas elites līgas klubā Frolunda, Mahovskis – Prāgas Sparta rindās Čehijā. Uzbrukumā cerības tiek saistītas ar kanādieti Hanteru Šinkaruku, kuram ir pusotras sezonas KHL pieredze Ķīnas klubā Kuņluņ Red Star. Pagājušajā sezonā Šinkaruks 47 spēlēs sakrāja 30 (12+18) punktu.

Pārbaudes spēlēs ar KHL komandām Rīgas Dinamo visas trīs reizes zaudēja – 0:5 un 2:5 pret Helsinku Jokerit un 2:3 pagarinājumā pret Minskas Dinamo. Pirmais pretinieks Lokomotiv ir ar ambīcijām. Kluba prezidents Jurijs Jakovļevs neslēpj, ka sezonas mērķis ir izcīnīt Gagarina kausu. Rīgas Dinamo jau septiņas sezonas pēc kārtas nav iekļuvis izslēgšanas stadijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi