Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ar Kivlenieku pret Šveici

Latvijas hokeja izlasē piektdien gaidāms papildinājums no Ziemeļamerikas.

Izvēli nedaudz atvieglos iespēja visus trīs vārtsargus pārbaudīt spēļu režīmā. NHL klubā Kolumbusas Blue Jackets sezonas pēdējās divas spēles aizvadījušais latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks piektdien ielidos Rīgā un jau sestdien varētu stāties Latvijas hokeja valstsvienības vārtos pārbaudes spēlē ar Šveici – Dienai apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols. Piektdien un sestdien pulksten 19 Latvija spēlēs ar Šveici. Tiešraides LTV7.

"Tā jau būs treneru izvēle, vai Matīsu sūtīt laukumā sestdienas spēlē pret Šveici. Katrā ziņā viņam būs bijis Covid tests, un negatīva rezultāta gadījumā ārsti neredz šķēršļus, kāpēc Kivlenieks nevarētu spēlēt," skaidroja Koziols. Kopā ar Kivlenieku piektdien atlidos arī aizsargi Kristiāns Rubīns un Jānis Jaks, kuri spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL). Arī viņi sestdien varētu doties laukumā. Pēc Kivlenieka, Rubīna un Jaka pievienošanās izlases kandidātu pulkam spēlētāju atlase būs beigusies. Turpinājumā jau galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam ar palīgiem būs jāizšķiras, kurus 28 spēlētājus iekļaut pasaules čempionāta pieteikumā. Vēlmi palīdzēt izlasei ir izteicis Teodors Bļugers, bet viņam turpināsies sezona Pitsburgas Penguins komandā Stenlija kausa izcīņā. Visticamāk, jau svētdien uzzināsim tos 28 hokejistus, kuri šopavasar pārstāvēs Latvijas izlasi pasaules čempionātā.

Nepilnas desmit dienas pirms pasaules čempionāta sākuma orgkomiteja atrādījusi laureātiem paredzētās medaļas. Dizainā izmantots IIHF pasaules čempionāta hokejā 2021 oficiālais logotips – hokeja spēlētājs uz stilizēta hokeja laukuma fona. Logotipa tēma turpinās šķautņu veidā pa medaļas perimetru. Gar medaļas ārmalu turnīra nosaukums – IIHF Ice Hockey World Championship un čempionāta norises vieta Riga Latvia. Orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis pauž gandarījumu par paveikto medaļu izgatavošanā. "Medaļas tematikā vēlējāmies izmantot skaidru un spēcīgu hokeja elementu. Tāpat neesam aizmirsuši par Latvijas nacionālo simboliku, kas izmantota medaļu lentītēs."

Medaļu dizains izstrādāts, sadarbojoties ar Latvijas Monētu nama speciālistiem. Dizaina izstrādes un saskaņošanas process parasti ilgst vairākus mēnešus. Šoreiz viss tika paveikts dažu nedēļu laikā. PČ oficiālo medaļu kalšanu Latvijas Monētu nams uzticējis Norvēģijas monētu kaltuvei, kurā kalta arī Nobela Miera prēmijas medaļa. Šī gada pasaules hokeja čempionāta medaļas izcelsies ar īpaši lielu diametru – 10 centimetriem – un svērs vairāk nekā 400 gramu.

Vienīgās nopietnās bažas organizatoriem joprojām ir par divu treniņu laukumu nodošanu ekspluatācijā Daugavas stadionā. Trešdien objektu apmeklēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) inspektori un secināja, ka liela daļa no dienesta iepriekš konstatētajām nepilnībām ir novērstas. Visticamāk, inspektori objektu apmeklēs arī ceturtdien, un tad VUGD pieņems lēmumu, vai halle tagad atbilst ugunsdrošības prasībām, aģentūru LETA informējusi VUGD preses pārstāve Agrita Vītola.

PČ sāksies 21. maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi