Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Arī olimpiskajā kvalifikācijā hokeja izlasi vadīs Beresņevs

Atbildīga turnīra tuvošanās mobilizējusi spēkus Raunas ielā. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadītāji jūlijā noorganizēja divu nedēļu ledus treniņus valstsvienības kandidātiem, jo jau septembrī konkurencē ar Austriju, Japānu un Vāciju būs jācīnās par vienu ceļazīmi uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm Korejas pilsētā Phjončhanā.

Treniņus Volvo hallē vadīja līdzšinējais izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs. LHF prezidents Kirovs Lipmans Dienai skaidroja, ka līdz pirmsolimpiskajam kvalifikācijas turnīram pārmaiņu izlases vadībā nebūšot. "Ir palicis pārāk maz laika, lai tagad izdarītu izmaiņas treneru korpusā. Pēc kvalifikācijas turnīra gan nopietni apdomāsim galvenā treneru jautājumu." Pēc Lipmana teiktā, līdzīgi kā pasaules 2016. gada čempionātā Maskavā, arī kvalifikācijas turnīrā Rīgā Beresņevam palīdzēšot Ģirts Ankipāns un Kārlis Zirnis. Vārtsargu trenera pienākumus turpināšot pildīt Juris Klodāns.

Par spēlēšanu izlasē Kirovam bijusi saruna ar vairākiem spēlētājiem. Laikam jau tik gludi nav gājis, ja reiz izskanēja: "Bija sarežģījumi, bet viss ir nokārtojies." Kirovs uzsvēra, ka ir runājis ar Oskaru Bārtuli.

KHL čempionātā kvalifikācijas turnīra laikā nav pārtraukuma, tiesa, Rīgas Dinamo tajā laikā nav paredzētas spēles. No 27. augusta līdz 6. septembrim nespēlēs arī Helsinku Jokerit, kura sastāvā ir viens no aizsardzības balstiem Artūrs Kulda. Vladivostokas Admiral spēles turpināsies, bet kluba vadītāji jau ir izteikušies, ka neliks šķēršļus Bārtuļa atlaišanai uz turnīru. Pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) noteikumiem visi spēlētāji ir jābrīvo no klubiem uz oficiālajiem IIHF turnīriem, taču Krievijā mūsējiem var likt arī šķēršļus. "Plānoju runāt ar Andreju Safronovu (Maskavas Dinamo ģenerāldirektors - M. Z.) par Mārtiņu Karsumu. Vispār man ir doma iesniegt oficiālu vēstuli IIHF, lai viņi pārliecina KHL vadību čempionātu sākt 6. vai 7. septembrī. Jā, kalendārs jau ir sastādīts, bet to taču var mainīt," uzskata Lipmans.

Visu Māra Zemberga rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Pirmsolimpiskā kvalifikācija Rīgā
1.IX 15.30 Vācija - Japāna
1.IX 19.30 Austrija - Latvija
2.IX 15.30 Vācija - Austrija
2.IX 19.30 Latvija - Japāna
4.IX 14.00 Japāna - Austrija
4.IX 18.00 Latvija - Vācija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi