Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Bārtulis varēs atgriezties laukumā ne ātrāk kā janvāra vidū

Sliktas atmiņas par 2011. gadu paliks Latvijas hokejistam Oskaram Bārtulim. «Jācer, ka nākamais būs labāks,» telefonsarunā ar Dienu pats sev uzmundrinājumu izteica Oskars. 22. februārī NHL spēlē jau pēc tiesneša svilpes pret Filadelfijas Flyers aizsargu Bārtuli spēka paņēmienu izdarīja Skotijs Apšals, un cerīgus apgriezienus uzņēmusī pagājusī sezona Oskaram bija galā. Šoruden Latvijas aizsargs centās sevi apliecināt Flyers fārmklubā Adirondakas Phantoms, bet treniņā gūtais savainojums viņu atkal atstājis aiz apmales.

«Es pat īsti nevaru pateikt, kā guvu traumu. Vienā treniņā sāka sāpēt plaukstas locītava. Nodomāju, ka gan jau pāries, bet nākamajā dienā sāpes bija tik nopietnas, ka nevarēju rokā noturēt nūju. Ārsti konstatēja divu kauliņu nobīdi, un to atlikšanai vietā vajadzēja veikt nelielu operāciju.» Amerikas mediji par Bārtuļa traumu nesniedza precīzu informāciju, aprobežojoties ar vispārējām frāzēm, ka Oskars ir izsists no ierindas uz ilgāku laiku. «Man jau uzreiz pateica, ka ārstēšanās ilgs četras līdz sešas nedēļas. Laiciņš jau ir pagājis. Pirmdien iešu pie ārsta, un tad jau redzēs, ko viņš teiks. Pagaidām uz ledus nevaru kāpt, jo pie mazākā satricinājuma šuves var izkustēties un tad ārstēšanās process tikai ieilgs. Treniņus gan neesmu pārtraucis. Katru dienu pa divām stundām darbojos zālē.»

Spēļu režīmā Bārtulis plāno atgriezties laikā no 10. līdz 15. janvārim.

Tuvākā nākotne no NHL skatpunkta Oskaram gan neizskatās diez cik cerīga, par spīti tam, ka līdz sezonas beigām smadzeņu satricinājuma radītās sekas ārstēs vadošais aizsargs Kriss Prongers un ka Flyers sastāvā iespēja sevi šoruden apliecināt pirmo reizi pavīdēja samērā jaunajiem aizsargiem Markam Andrē Budronam un Kevinam Māršalam. Pēc NHL noteikumiem, Bārtuli izsaucot no AHL kluba Phantoms uz Filadelfiju, uz 24 stundām viņš jāiekļauj neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Tas ir nopietns iemesls, kāpēc Latvijas aizsarga atgriešanās NHL kļuvusi problemātiska. Kā atzina Oskars, par viņu interese esot no diviem citiem NHL klubiem. 

Pilnu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi