Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Beidzot var gavilēt

Rīgas Dinamo pārtrauc melno sēriju līgas vājāko komandu duelī.

Jaunpienācējs nospēlēja līdera lomu. Rīgas Dinamo Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) četru mājas spēlē sēriju beidza ar 5:3 uzvaru pār Pekinas klubu Kuņluņ Red Stars. Rīdzinieki pārtrauca 14 spēļu zaudējumu sēriju, no kuriem divi bija tehniskie zaudējumi. Gļebs Zirjanovs rīdziniekiem guva divus vārtus. Ceturtdien spēle Maskavā ar turienes Dinamo.

Ķīnas klubs Austrumu konferencē ar 24 spēlēs sapelnītajiem 12 punktiem ieņem pēdējo, 12. vietu, taču komandā spēlē četru slavenu hokejistu dēli. Galvenais treneris Aleksejs Kovaļovs, kurš, starp citu, Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) kā spēlētājs aizvadīja 19 (!) sezonas, sastāvā ir iekļāvis uzbrucējus Igoru Larionovu, kura tēvs Igors savulaik bija CSKA supermaiņas centra uzbrucējs un ar savu spēles izpratni spīdēja arī NHL. Kuņluņ Red Star spēlē arī Dāvids Bondra, kura tēvs Peters Bondra ir viens no visu laiku izcilākajiem Slovākijas hokejistiem (16 sezonas NHL), tāpat arī amerikānis Džeiks Čelioss, kura tēvs Kriss Čelioss izcilo NHL aizsarga karjeru beidza 47 gadu vecumā. Ivana Ņikoļišina tēvs Andrejs NHL spēlēja 10 sezonas un KHL ir bijis galvenais treneris Čeļabinskas Traktor un Habarovskas Amur komandām. No slavenību atvasēm labākās sekmes ir Ņikoļišinam, kurš ar 11 (5+6) punktiem ir komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Rīgas Dinamo galvenais treneris Pēteris Skudra izlēma pirmo iespēju sevi apliecināt dot amerikāņu vārtsargam Zeinam Makintairam un "aizšāva garām". Pēc sekmīgā sākuma ar Laura Dārziņa vārtu guvumu, pielabojot Džordana Mareja metienu, trīs minūšu laikā Kuņluņ Red Star panāca 2:1 savā labā. Abas ripas viesi iemeta no vārtu priekšas, taču otrajā vārtu zaudējumā neveikli nospēlēja Maikintairs, un pēc pusminūtes viņa vietā vārtos stājās Staņislavs Gaļimovs. Pirmdienas spēlē vienai iemestai vai ielaistai ripai nebija izšķirošas nozīmes, jo abas komandas izvēlējās atklātu hokeju, savu vārtu priekšā bieži vien atstājot nepiesegtus pretinieku komandas spēlētājus. Izšķirošie notikumi attīstījās otrās trešdaļas beigās un trešās sākumā. Divu minūšu un deviņu sekunžu laikā Dinamo no 2:3 panāca sev labvēlīgo 5:3. Līdera lomu nospēlēja viens no pēdējiem jaunpienācējiem krievs Gļebs Zirjanovs, kurš pret savu bijušo komandu ar individuālām darbībām iemeta divas ripas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi