Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brāļu spēks uzbrukumā

Rīgas Dinamo otrā uzvara pēc kārtas pār Maskavas komandu.

Priecēja ar skaistiem vārtu guvumiem un pašatdevi spēles beigu daļā. Rīgas Dinamo Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) Jauno gadu iesāka uz pozitīvas nots, mājas laukumā ar 5:4 pārspējot Maskavas Dinamo. Roberts Bukarts rīdziniekiem nospēlēja līdera lomu ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli. Rihards Bukarts iemeta svarīgu ceturto ripu. Tas bija otrais panākums pēc kārtas. Vecgada pēdējā mačā Rīgas Dinamo ar 5:2 izbraukumā uzvarēja Maskavas Spartak. Ceturtdien spēle Arēnā Rīga ar Minskas Dinamo.

Divi sezonas debitanti, kuri gan jau iepriekš bija spēlējuši Rīgas Dinamo, pirmdien devās laukumā. No Dānijas līgas mājup pārbraukušais 20 gadus vecais Jānis Voris stājās vārtos. Pagājušajā sezonā, kad vadošie vārtsargi bija savainoti, Voris aizvadīja septiņus mačus KHL, vidēji atvairot 89,3 procentus metienus un vidēji spēlē ielaižot 3,22 ripas. Uzbrukumā pieteikumā tika iekļauts Nikolajs Jeļisejevs, kurš sezonas pirmo pusi aizvadīja Latvijas Optibet līgā HK Olimp/Venta 2002 sastāvā. Jeļisejevs laika posmā no 2014. līdz 2018. gadam Dinamo bija aizvadījis 51 spēli, gūstot 7 (3+4) rezultativitātes punktus. Ja Voris spēlēja visu maču, tad galvenais treneris Pēteris Skudra pirmajā reizē Jeļisejevam neuzticējās un pēc pirmās nospēlētās maiņas spēles turpmākajā laikā Nikolajs palika uz rezervistu soliņa.

Ņemot vērā, ka Maskavas Dinamo ir izteikti spēcīgs uzbrukums, Vorim darba varēja būt vairāk. Pēc nokļūšanas 0:2 iedzinējos rīdzinieki atguvās un otrajā periodā izteikti bija pārāki pār vienu no spēcīgākajām Rietumu konferences komandām. "Šis bija mūsu labākais otrais periods," otrajā pārtraukumā TV3 Sport 2 ekspresintervijā uz to norādīja arī uzbrucējs Roberts Bukarts. Vecākais brālis Bukarts otrajā trešdaļā izcēlās ar elegantu vārtu guvumu, rezultatīvu piespēli, un rezultāts no 1:2 izmainījās uz 3:2 rīdzinieku labā. Pirmā periodā beigās Mārtiņš Dzierkals jau bija vienus vārtus atguvis.

Lielā mērā pateicoties brāļu Roberta un Riharda Bukarta, kā arī Dzierkala rezultatīvajam sniegumam, Dinamo uzbrukums ir kļuvis varenāks. Trešajā trešdaļā jau nostrādāja saikne: Dzierkals – Rihards Bukarts, un rīdzinieki ieguva 4:3 vadību. Robertam Bukartam izmainot ripas lidojuma virzienu, bija jau 5:3, taču līdzīgā manierē, arī izmainot ripas lidojuma virzienu, maskavieši pietuvojās līdz 4:5. Minimālo pārsvaru izdevās nosargāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi