Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

''Bruņošanās'' beigusies

Bijušie Latvijas valstsvienības spēlētāji uz soliņa galvenā trenera amatā un vēl šosezon Rīgas Dinamo sastāvā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējošie hokejisti komandu pieteikumos – šopavasar cīņa par Latvijas čempionu titulu Optibet hokeja līgā (OHL) solās būt īpaši intriģējoša. 30. janvārī beidzās papildus pieteikumu termiņš.

Pēdējā brīdī komandas neizrādīja lielu aktivitāti spēlētāju tirgū, tomēr janvārī bija divi skaļi papildinājumi. Pašreizējais čempions HK Olimp/Venta 2002 sastāvu papildināja ar ilggadējiem Latvijas izlases uzbrucējiem Gintu Meiju un Miķeli Rēdlihu, kuri sezonu iesāka KHL komandas Rīgas Dinamo sastāvā. HK Olimp/Venta 2002 arī vienojās ar HK Dinaburga par krievu uzbrucēja Fjodora Jarovinska pāreju uz Latvijas čempionvienību. 21 gadu vecais Jarovinskis ir Sanktpēterburgas SKA hokeja skolas audzēknis un bija rezultatīvākais Dinaburga sastāvā. HK Olimp/Venta 2002 arī ir iesniegusi pārejas dokumentus, lai no Zviedrijas 2. divīzijas kluba Trollhattans komandā atgrieztos aizsargs Pauls Svars. No sastāva pieteikuma svītrots ir bijušais Rīgas Dinamo uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, kurš devies spēlēt uz Austrijas klubu Dornbirner EC. HK Liepāja rindās pieteikts vietējās hokeja skolas audzēknis Verners Egle, kuram nenotiek ASV studentu čempionāta NCAA spēles. Šosezon ir strikti noteikts, ka spēlētāji, kuri pēc 30. janvāra izies laukumā Rīgas Dinamo sastāvā KHL čempionātā, pēc tam vairs nevarēs spēlēt Optibet hokeja līgā.

Regulārais čempionāts acīmredzot nebeigsies 17. martā, kā ir plānots, jo pagājušajā nedēļā konstatēto Covid-19 gadījumu dēļ karantīnā ir devušās HK Liepāja un HK Prizma/IHS komandas. Labāko četrinieks, kas izslēgšanas stadijā turpinās cīņu par medaļām, jau ir puslīdz skaidrs. Interesanti, ka visas četras komandas vada bijušie Latvijas izlases spēlētāji, no kuriem trīs ir vadījuši KHL klubu Rīgas Dinamo un viens ir bijis Dinamo galvenā trenera palīgs. Olimp/Venta 2002 stūrē Aigars Cipruss, kurš bija palīga statusā Dinamo. HK Zemgale/LLU treneris Artis Ābols KHL ir bijis galvenais treneris diviem KHL klubiem – Rīgas Dinamo un Toljati Lada. HK MOGO/LSPA trenera pienākumus ir pārņēmis Ģirts Ankipāns, kurš vēl pagājušajā sezonā pildīja Rīgas Dinamo galvenā trenera pienākumus. HK Liepāja no oktobra trenē Normunds Sējējs, kurš deviņas sezonas bija Rīgas Dinamo ģenerālmenedžeris un pusotru sezonu pildīja arī galvenā trenera pienākumus. Nav šaubu, ka visiem augšminētajiem treneriem ir ambīcijas izcīnīt čempiona titulu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi