Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Cerības spēlēt NHL zaudējušais Šipačovs SKA atgriežas ar gūtiem vārtiem uzvarā

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas Admiral komanda otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē piekāpās pārliecinošajai kopvērtējuma līderei Sanktpēterburgas SKA, kuras rindās par galveno zvaigzni savā atgriešanās mačā kļuva Vadims Šipačovs.

Aizvadītajā mačā Admiral savā laukumā piekāpās Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Sanktpēterburgas SKA vienībai ar rezultātu 0:2 (0:0, 0:1, 0:1).

Spēles rezultātu 24.minūtē atklāja tieši Šipačovs, kam šis bija atgriešanās mačs KHL pēc neveiksmīga mēģinājuma iekļūt Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet pēdējā minūtē ripu tukšos vārtos ieraidīja Jarno Koskiranta, pieliekot punktu duelim.

Šipačovs izcēlās, kad vairākumā pēc cīņas vārtu priekšā varēja ripu ieraidīt jau tukšā vārtu stūrī.

Aizvadītajā mačā Bārtulis nospēlēja 21 minūti un 54 sekundes, izceļoties ar trim metieniem pa vārtiem un diviem bloķētiem raidījumiem.

SKA vārtsargs Miko Koskinens atvairīja visus 20 mājinieku metienus, kamēr Sanktpēterburgas vienība veica 47 metienus.

Pagājušās sezonas čempione SKA šosezon joprojām pamatlaikā zaudējusi tikai vienā spēlē.

Kā ziņots, Šipačovs SKA komandā spēlēja jau iepriekš kopš 2013.gada, divreiz iegūstot Gagarina kausu. Pagājušajā KHL sezonā uzbrucējs regulārajā turnīrā 50 mačos tika pie 26 vārtiem un 50 rezultatīvām piespēlēm, esot trešais rezultatīvākais spēlētājs, bet izslēgšanas turnīrā viņš 17 cīņās iemeta četras ripas un izpildīja 15 rezultatīvas piespēles.

Pirms tam viņš ārpus Krievijas nebija spēlējis, bet maijā noslēdza divu gadu līgumu ar jaunizveidoto NHL vienību Vegasas Golden Knights. Tomēr viņš galvenajā komandā krievu uzbrucējs nospēlēja vien trīs mačus un vēlāk bez atļaujas pameta tās Amerikas Hokeja līgā (NHL) spēlējošo fārmklubu. Līdz ar to pagājušajā nedēļā Vegasas vienība pavēstīja, ka pārtraukusi līgumu ar 30 gadus veco Šipačovu, kurš līdz ar to piekrita uz visiem laikiem atvadījies no cerībām spēlēt NHL, bet nedaudz vēlāk uzbrucējs oficiāli atgriezās SKA rindās.

KHL Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 84 punktiem 32 mačos ir čempione SKA, savukārt 61 punkts ir Maskavas CSKA un Helsinku Jokerit kontā.

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas Torpedo ar 48 punktiem ir piektā, kamēr astotajā pozīcijā ar 42 punktiem atrodas Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas Dinamo vienība, bet konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas Dinamo, kas tikusi vien pie 18 punktiem 29 mačos.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 57 punktiem 31 mačā atrodas Astanas Baris, bet 56 punkti ir Ak Bars.

Tikmēr Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas Kuņluņ Red Star komanda ar 41 punktu ir desmitā, kamēr Admiral ar 33 punktiem atrodas 12.pozīcijā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā ar 26 punktiem ir Arta Ābola trenētā un Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati Lada.

Otrdien divu lejasgala vienību mačā Rīgas Dinamo savā laukumā uzņems Lada.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi