Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Dānijas hokejisti sarūgtināti par savās mājās neizmantoto iespēju: Latvija vispār nekļūdījās

Latvijas hokeja izlase otrdien pret pasaules čempionāta saimnieci Dāniju aizvadījusi, iespējams, disciplinētāko spēli turnīrā, uzskata dāņu aizsargs Stefans Lasens.

"Latvija, iespējams, aizvadīja pašu disciplinētāko spēli šajā turnīrā," sacensību rīkotāji citē Lasena teikto. "Viņi vispār nepieļāva kļūdas. Netikām pie tā, ko vēlējāmies."

"Es vēlos, kaut varētu teikt, ka mēs šajā mačā varējām izdarīt kaut ko vairāk. Piemēram, gūt vārtus, tomēr tagad noskaņojums ir pārāk drūms. Ir tukšuma sajūta. Mums bija iespēja uzvarēt, bet to neizmantojām," atzina Lasens.

Arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Detroitas Red Wings uzbrucējs Franss Nīlsens pēc zaudējuma Latvijai neslēpa sarūgtinājumu.

"Veids, kā zaudējām, ir sarūgtinošs. Tomēr tajā pašā laikā mēs parādījām, ka mums ir laba hokeja dinastija, kā arī ceram, ka šis turnīrs Dānijā tikai veicinās hokeja attīstību," portāls Dr.dk citē Nīlsena teikto. "Šis pasaules čempionāts bija viens no lielākajiem turnīriem mūsu karjerās. Apakšgrupu turnīrs bija lielisks un viss, uz ko bijām cerējuši. Kopumā šis pasaules čempionāts bija sapņa piepildījums, un mēs izbaudījām katru tā dienu."

Dānijas izlases līderim Nīlsenam piekrita arī komandas biedrs Peters Regins.

"Kopumā nevaram būt sarūgtināti par šo pasaules čempionātu, taču cerējām vairāk. Tomēr tas nemaina faktu, ka šī gan spēlētājiem, gan līdzjutējiem bija lieliska pieredze," izteicās Regins. "Cerams, kādreiz pasaules čempionāts atkal notiks Dānijā."

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti otrdienas vakarā B apakšgrupas noslēdzošajā mačā ar 1:0 uzvarēja Dāniju, pirmo reizi kopš 2009.gada nodrošinot dalību pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004.gadā.

Pērn tika gūta desmitā vieta, bet vēl pirms tam, kad Latviju attiecīgi 2015. gadā vadīja Aleksandrs Beļavskis, bet 2016. gadā Leonīds Beresņevs, tā ieņēma 13. vietu, savukārt vēl pirms tam trīs čempionātos Teda Nolana vadībā Latvija 2012. gadā bija desmitā, bet nākamajos divos gados ieņēma 11. pozīciju.

 

Top komentāri

aha
a
atliek tikai izteikt visdziļāko līdzjutību... :(
Onslow
O
tas ir SUPER - ar 1:0 noturēt visu spēli...cepuri nost...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi