Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Dinamo Rīga fani ticību komandai pagaidām nav zaudējuši

«Kārtējais acij tīkamais zaudējums» - tā hokeja kluba Dinamo Rīga mājaslapā raksturota viena no komandas spēlēm. Ne visi fani mūsu komandas neveiksmes uztver tik mierīgi, un Dinamo iekļūšanai izslēgšanas spēlēs reti kurš vairs tic. Šajā sezonā komanda iestrēgusi Rietumu konferences turnīra tabulas lejasdaļā, šobrīd ieņemot priekšpēdējo vietu. Liela daļa līdzjutēju tomēr apgalvo, ka ticību komandai vismaz pagaidām nav zaudējuši.

Lamāties nevajag

Dinamo šā gada neveiksmes apbēdina, tomēr nemaina attieksmi pret komandu kopumā, atzīst pagājušā gada Dienas Dinamo fanu prognožu spēles dalībniece ekspolitiķe Linda Abu Meri. «Mainījies ir tas, ka esmu sākusi vairāk domāt, kurš ir vainīgs, ka viņi zaudē. Viena no būtiskākajām lietām ir motivācijas trūkums, jo kluba vadība nodarbojas ar savstarpējiem strīdiem un aizmirst par sportistiem,» vērtē L. Abu Meri, atzīstot, ka agrāk uz spēlēm Arēnā Rīga gājusi biežāk, tagad vairāk dod priekšroku spēļu vērošanai televizora ekrānā. «Gribu, lai mans dēls, kurš spēlē hokeju, skatās, kā vajag un kā nevajag spēlēt,» viņa stāsta un piebilst, ka fani mēdzot būt diezgan nežēlīgi - ja komanda izbraukumā uzvar, to lidostā sagaida daudzi, bet, ja zaudē, tad sagaidītāju neesot.

Vērtējot dinamiešu sniegumu, atturīgāks ir pagājušā gada prognožu spēles uzvarētājs Dienas ārzemju ziņu redaktors Juris Tihonovs: «Dinamo ir pazudusi tā savstarpējā komandas ķīmija, kas iepriekšējās sezonās ļāva savākties un atspēlēties pat situācijās, kad likās, ka viss zaudēts. Tagad leģionāri, kas uz papīra it kā ir pietiekami stipri, nespēj uzņemties līderu lomu. Iepriekšējās sezonās, ja Dinamo ielaida kādus vārtus, vienmēr bija sajūta, ka tūlīt, tūlīt iemetīsim, cik vajadzēs. Tagad tādu cerību vairs nav, jo ir skaidrs, ka neiemetīs.»

Cītīgs mūsu hokejistu spēļu skatītājs aktieris Guntis Skrastiņš nopūšas - ko nevar celt, to nevar panest. Viņaprāt, lielā mērā vainojams NHL lokauts, kura laikā daudzas NHL zvaigznes spēlē KHL, bet pret šāda līmeņa sportistiem mūsu komandas spēki ir par vājiem. «Ja tādi Ovečkini, Malkini nāk pretī - tas ir tā, ja es nostātos pretī Viktoram Ščerbatiham un man teiktu - kas, tu, Skrastiņ, nevari viņam pa purnu sadot? Nokritizēt visu mēs esam speci,» fanu prasīgo attieksmi kritiski vērtē G. Skrastiņš, kurš pats uz Arēnu Rīga iet izbaudīt spēles atmosfēru. Viņš cer, ka pēc desmit dienu pārtraukuma decembra otrajā pusē mūsu komanda uz ledus atgriezīsies labākā formā.

Bija pat vairāk

Lai arī komandas sniegums nav iepriecinošs, fanu skaitu vismaz šobrīd tas būtiski neietekmē. Dinamo fanu kluba vadītājs Jānis Barkāns stāsta, ka uz pēdējo spēli Minskā aizbraukuši ap 400 cilvēku, kas esot lielākais fanu skaits, kāds uz turieni devies piecu gadu laikā. Viņš pieļauj, ka varbūt kāda fanu daļa arī gājusi mazumā, taču ne no fanu kluba biedriem, kuru ir ap 300 un vēl apmēram tikpat ar klubu sadarbojas. J. Barkāns arī slavē sadarbību ar komandas vecākā trenera p. i. Arti Ābolu, kurš pret faniem noskaņots ļoti labvēlīgi. Tāpat Dinamo esot viena no retajām komandām, kas dod iespēju faniem kopā ar komandu lidot uz izbraukuma spēlēm. «Daudzām KHL komandām vispār nav savu fanu klubu,» saka J. Barkāns un piebilst, ka no Minskas uz Rīgu gan atbraukuši vairāki simti līdzjutēju, uz dažu Krievijas komandu spēlēm esot bijuši pat ap 1000 šo komandu atbalstītāju, savukārt Kazaņas klubam esot savi atbalstītāji, kas dzīvo Rīgā un ierodas Arēnā Rīga atbalstīt savu klubu.

Par skatītāju kritumu sūdzēties nevar, vidējie rādītāji ir pat uzlabojušies, tiesa, iespējams, uz KHL spēlējošo NHL zvaigžņu rēķina, atzīst Dinamo Rīga pārstāvis Jānis Stepītis. Ja iepriekšējā sezonā vidējais skatītāju skaits spēlē Arēnābija 7165, tad līdz novembrim šajā sezonā - 7427. Kaut arī precīzu datu komandai nav, TV skatītāju skaits varētu būt krities, kopš spēles nerāda LTV7, pieļāva J. Stepītis, norādot uz komandas nespēju ietekmēt KHL vadības lēmumus.

«Cilvēki neiet skatīties sportu, lai zaudētu. Ja komanda uzvar, tad skatītāji sevi apliecina, pēc zaudējuma visi nejūtas labi. Cilvēki identificējas ar tiem, par ko fano,» līdzjutēju izjūtas komentē trīs hokejistu tēvs Jānis Rēdlihs. Viņaprāt, mūsu komandas vadība neprot novērtēt pašmāju sportistus, kuri tāpēc meklē labāku atalgojumu citās komandās. «Liekas, ka savējie neko nemāk, jāņem tikai ārzemnieki. Man liekas, ka komandai vispār vajadzētu atteikties no leģionāriem, audzināt savus labākos un veidot nacionālu komandu. Daudzi leģionāri atbrauc šurp tikai pelnīt naudu,» viņš uzskata. Šosezon Miķelis Rēdlihs spēlē Jaroslavļas klubā Lokomotiv, bet Krišjānis un Jēkabs - Rīgas Dinamo. Ģimenē fano par visiem, saka J. Rēdlihs.

«Tagad vismaz zinām, ko nozīmē fanot par pēdējo vietu komandu. Cerams, ka komandas vadībai šis liks izdarīt pienācīgus secinājumus nākamajai sezonai,» saka J. Tihonovs. Viņam piekrīt L. Abu Meri, piebilstot - varbūt uz Ziemassvētkiem komanda mūs iepriecinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi