Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Džeriņš: Īsti nesanāca ne šis, ne tas, bet ripa laimīgi atrada ceļu vārtos

Kopš 2010. gada Andris Džeriņš ik pavasari ir braucis palīgā Latvijas izlasei un šī ir pirmā reize, kad viņam kopā ar komandu izdevies iekļūt ceturtdaļfinālā. Cenšoties atgādināt, kad pēdējo reizi mūsējie ir sasnieguši izslēgšanas spēļu stadiju, Džeriņš pārtrauc pusvārdā. “Nevajag man to atgādināt, jo es to ļoti labi zinu. Tas bija 2009. gadā, kad es vēl nebiju izlasē. Visus turpmākos gadus mēs to centāmies izdarīt, bet nedaudz pietrūka.”

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā iekļuva pēc 1:0 “sausās” uzvaras pār mājiniekiem dāņiem. Latvijas izlase spēlēja otro vakaru pēc kārtas, dāņiem bija bijušas divas brīvdienas. Džeriņš tam nepiešķīra lielu nozīmi. “Es drīzāk mūsu uzvaru norakstītu uz viņu spēles stilu. Tā viņi visu laiku no aizsardzības arī spēlē, un to mums pirms spēles norādīja treneri. Viņi gaidīja un mēģināja mūs ievilināt tā saucamajās lamatās, lai uzbrūkam. Tad vēl viņi centās spēlēt tā, lai mēs kļūdītos un ātri varētu skriet uz pretējo pusi.”

Džeriņš spēlē guva vienīgos vārtus ar metienu starp NHL vārtsarga Frederika Andersena kājsargiem. Līdzīgā manierē viņš jau guva vārtus spēlē ar Vāciju. “Ja godīgi, tad sākumā gribēju mest tālajā stūrī, bet tad redzēju, ka vārtu priekšā ļoti labi cīnās Miķelis (Rēdlihs) un pēdējā brīdi mēģināju kaut ko pamainīt. Īsti nesanāca ne šis, ne tas, bet ripa laimīgi atrada ceļu vārtos.”

Panākuma atslēga gan esot bijusi visu spēlētāju spēles plāna izpildīšana. “Mums ir laba komanda. Visi cīnās viens par otru, bloķē metienus. Galvenais, ka visi spēlē pēc uzdevuma un neko lieku neizdomā,” skaidroja Džeriņš.

Latvijas izlase ceturtdaļfinālā ceturtdien plkst. 21.15 Kopenhāgenā spēlēs ar Zviedriju.
 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi