Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Džeriņš: Sapratām, ka tādā manierē viņi nevarēs noskriet visas sešdesmit minūtes

Spēku pareiza sadalīšana un neiesaistīšanās skriešanas sacensībās palīdzēja Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā Dānijā noliekt sīksto Vāciju ar 3:1.

ēc panākuma taktiskās nianses priekšplānā izvirzīja trešo vārtu autors Andris Džeriņš. “Mēs jutām, ka viņi skrien un mēģina ļoti aktīvi spēlēt, bet mēs arī sapratām, ka tādā manierē viņi nevarēs noskriet visas sešdesmit minūtes. Izturējām viņu pirmo spiedienu, un tad arī paši sākām uzņemties vairāk iniciatīvu. Iemetām vienu golu un nospēlējām periodu līdz beigām. Pēc tam iemetām otru un trešo ripu, un tad jau vajadzēja tikai pabeigt spēli.”

Iepriekšējās divas reizes pret Vāciju bija piedzīvoti sāpīgi zaudējumi. Vācija ar 3:2 uzvaru pirmsolimpiskajā kvalifikācijas spēlē Rīgā aizlika priekšā Latvijai kāju ceļā uz olimpisko Phjončhanu. Pērn pasaules čempionātā Ķelnē izšķirošajā spēlē par ceturtdaļfinālu Vācija pārspēja Latviju pēcspēles metienu sērijā ar 4:3. “Pēdējās divas reizes mums pret viņiem bija ļoti sāpīgi zaudējumi, kad izšķīrās ļoti daudz. Šodien arī izšķīrās daudz, uzvarējām un viss ir kārtībā. Tiem, spēlētājiem, kuri spēlēja olimpiskajā kvalifikācijā un pērn pasaules čempionātā, bija papildus motivācija noskaņoties šai spēlei,” norādīja Džeriņš.

Pēc sava vārtu guvuma Andris pirmajā brīdī neizrādīja emocijas. “Es neredzēju – ir ripa vārtos vai nav. Kad dzirdēju, ka visi bļauj, tikai tad sapratu, ka ir bijis vārtu guvums. Man ir instinkts – mēģināt ripu stipri laist uz to vietu, lai trāpītu vārtsargam starp kājām. Īpaši nedomāju, tikai zinu, ja metīšu pa malām, tad nebūs iespēja gūt vārtus. “

Nākamā spēle būs pirmdien pulksten 21.15 pēc Latvijas laika ar Kanādu. Pasaules čempionātos Latvija vēl ne reizi nav uzvarējusi kanādiešus. Ir bijis tikai viens neizšķirts un 9 zaudējumi. “Pret Ameriku mēs parādījām, ka varam vinnēt jebkuru komandu, ja nofokusējām savu enerģiju uz īstajām lietām. Kaut kad tai uzvarai ir jānāk arī pār Kanādu,” Džeriņš sola pacīnīties par punktiem arī spēlē ar vieniem no galvenajiem turnīra favorītiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi