Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

FOTO: Jurčiks Ragana pēc tikšanās ar Savicki atgriezies Arēnas tribīnēs, bet ne pilnvērtīgi

Rīgas Dinamo hokeja komandas atpazīstamākais atbalstītājs Jurčiks Ragana (īstajā vārdā Jurijs Pētersons) pirmdienas KHL pastarīšu duelī pret Hantimansijskas Jugra atgriezies tribīnēs, tomēr ne pilnvērtīgi, portālam Diena.lv pastāstīja Dinamo fanu kluba pārstāvis Gints Jankovskis.

Kā stāsta Gints, pēc tam, kad Pētersonam ieeja arēnā maskā tika aizliegta, fanu klubs sagatavojis oficiālu vēstuli Dinamo Rīga padomei, kurā bija divi galvenie punkti: Jurčiks Ragana jau kopš 2004. gada ir atpazīstamākais fans Latvijā un nu pēkšņi tika aizliegts, bet otrais punkts par to, lai Dinamo Rīga padome beigtu līdzjutējiem norādīt kā pareizi ir jāfano, jo pasaulē latviešu hokeja fani jau izsenis atzīti par labākajiem.

Pirmdien, 22.janvārī, Dinamo Rīga padomes priekšsēdētājs Juris Savickis uz tikšanos ar faniem ieradies ar visu kluba vadību. Kā norāda līdzjutēji, tā ir pirmā abpusējā tikšanās kluba pastāvēšanas desmit gadu ilgajā vēsturē. Savickis kārtējo reizi atkārtoja, ka Jurčiku Raganu nevēlas redzēt tribīnes, jo tas esot negatīvs tēls. "Jautājot iemeslu, tika atbildēts, ka bērni baidoties un raustot valodu, nevēloties vairāk apmeklēt hokeju," stāsta G. Jankovskis. "Uz jautājumu, cik daudz bērnu līdz šim tā ir izdarījuši, atskanēja atbilde – viens! Mēs, protams, atvainojamies, bet spēļu dienā vairāki desmiti, iespējams, pat simti bērnu skrien klāt raganas tēlam un pie tā fotografējas," norāda hokeja līdzjutējs.

"Pēc skaļām diskusijām nonācām pie risinājuma, ka Ragana drīkst atrasties savā maskā fanu sektorā un uzkurināt cilvēkus no tā, bet aizliegts atstāt sektoru," atklāj Jankovskis. Tas nozīmējot, ka pat uz tualeti Jurčiks maskā doties nedrīkst. "Fani to uzskata par minimālu panākumu, jo esam izcīnījuši un atgriezuši raganu tribīnēs, bet noteikti ne pilnvērtīgu uzvaru."

Kā līdzjutēji nopratuši no paša Jurčika, tribīnēs viņš pēdējās divās mājas spēlēs vairs neatgriezīsies, jo ar pirmdienas iznācienu vēlējās parādīt atnākušajiem līdzjutējiem, ka tēls ir atgriezts, bet ne pilnvērtīgi. "Jurčiks Ragana jūtas aizskarts un vēlas cīnīties par taisnību, jo arī šīs spēles laikā neskaitāmi bērni, jaunieši, pieaugušie un pensionāri devās uz mūsu 110. sektoru, lai fotografētos ar Jurčiku, apskautu, parunātos un novēlētu nepadoties un par taisnību cīnīties līdz galam! Šeit ir izveidojusies situācija tūkstoši pret dažiem..." noslēdz Gints.

Kā zināms, Dinamo pirmdien piedzīvoja sesto neveiksmi pēc kārtas, KHL pastarīšu duelī ar 1:2 papildlaikā piekāpjoties Hantimansijskas Jugra.

Zīmīgi, ka iepriekšējā spēlē, kas tika aizvadīta zem klajas debess, Dinamo talismana lomā iejutās kāds visai neparasts un līdzjutēju nesaprasts tēls.

"Atļāva būt tikai fanu sektorā, tomēr būdams tur es pierādīju,ka Savickis ir atkāpies no saviem iepriekš teiktajiem vārdiem, ka nedrīkstu būt arēnā maskā. Tas man neapmierina. Vēlos, lai mani pieņem kā iepriekš, kad varēju pārvietoties pa arēnu bez ierobežojumiem. Pašreizējā situācija mani neapmierina," portālam Diena.lv norāda Jurijs Pētersons. Viņš piebilst, ka nākamās spēles plāno ignorēt, līdz viņam atļaus darboties kā iepriekš.

pievienots Jurija Pētersona komentārs

 

Top komentāri

1:1
1
Mans bērns sāka raustīt valodu un atteicās apmeklēt hokeja spēles ieraugot tribīnēs Kalvīti. Vai Kalvītim arī aizliegs ierasties uz hokeja spēlēm?
"Kurmis"
&
Čekisti ir suga, turklāt ļooti bīstama!!! Ilggadīgas un mērķtiecīgas selekcijas rezultātā radīti superdraņķi!
gp
g
kamer lielais juris saimnieks, tikmēr viens pīpis uz to kgb klubiņu. pilnīgi neinteresanti jau.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi