Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Dinamo vadība nevēlas Jurčika atgriešanos tribīnēs; fani sola turpināt protestus

Neatceļot liegumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas Dinamo spēles apmeklēt pazīstamajam Jurčikam Raganai, līdzjutēji varētu turpināt protestu un neatbalstīt komandu fanu sektorā, noskaidroja aģentūra LETA.

Jau ziņojām, ka Rīgas Dinamo vadība liegusi Jurčikam Raganai apmeklēt komandas spēles, jo uzskata, ka viņš vienībai nesot neveiksmi. Šī tēla radītājs Jurijs Pētersons gan vēl joprojām uz mačiem var doties, taču viņam tas jādara bez maskas.

Savukārt pirmdienas mājas spēlē pret Soči komandu Rīgas Dinamo fanu sektors bija teju tukšs, bet līdzjutēji pieklusināti maču skatījās trešajā stāvā. Šādi tika pausts atbalsts Jurčikam Raganai, turklāt sagaidāms, ka šāds protests pret kluba lēmumu turpināsies.

"Vakar Rīgas Dinamo līdzjutēji solidarizējās un pameta fanu sektoru, maču skatoties trešajā stāvā," aģentūrai LETA teica fanu kluba vadītāja Iveta, kura piebilda, ka šāds protests varētu turpināties. "Fani ir brīvprātīgi līdzjutēji, viņus ne uz ko nevar piespiest. Tomēr, domāju, viņi turpinās atbalstīt Jurčiku Raganu.

Tikmēr pašam tēla radītājam Pētersonam pirmdien bijusi tikšanās ar Rīgas Dinamo valdes locekli Zigmāru Priedi. Tajā viņš piedāvājis saglabāt raganas tēlu, bet padarīt to pozitīvāku un smaidīgāku, tomēr Priede esot bijis kategoriski pret.

"Vēlos palikt pie šī tēla. Visi Latvijas fani mani tādu pazīst. Nebūtu pieņemami skriet uz pavisam citu tēlu. Tomēr klubs kategoriski atsakās, raganas tēls esot negatīvs. Viņus nepārliecināsi, ka ragana var būt arī kaut kas pozitīvs," aģentūrai LETA teica Pētersons. "Lēmums par Jurčika Raganas aizliegšanu esot pieņemts valdes sēdē, lai gan to pierādīt ar kādiem papīriem paši nevarēja. Šāds lēmums pieņemts arī pēc mistiskām vecāku sūdzībām, kas krājušās gadiem, bet arī to neviens nevarēja pierādīt," pauda Pētersons.

Viņš sacīja, ka Rīgas Dinamo fanu solidarizēšanās ar viņu turpināsies, kamēr Jurčikam Raganai netikšot dota atļauja atgriezties Arēnā Rīga. "Es viņus nedzenu to darīt, viņi paši to izdomājuši. Paldies viņiem par šādu solidarizēšanos. Tagad es saprotu, cik vajadzīgs esmu ne tikai faniem, bet arī skatītājiem," izteicās Pētersons.

Par spīti Rīgas Dinamo lēmumam Pētersons ir saglabājis lojalitāti Rīgas Dinamo komandai. "Man nav nekāda aizvainojuma. Es būtu gatavs atgriezties. Turpināšu atbalstīt arī citus sporta veidus," viņš norādīja.

Jurčiks Ragana kā tēls aktuāls bijis jau kopš 2004.gada, turklāt savos pirmsākumos viņu uzaicināja arī Rīgas Dinamo klubs.

Rīgas Dinamo šosezon ir Rietumu konferences vājākā komanda, turklāt uz izslēgšanas spēlēm tā vairs nepretendē.

Top komentāri

Materiks
M
Lai nomaina šo masku pret citu, t.i. veic raganas maskas plastisko operāciju, un parādās tribīnēs, piemeram Jura vai Aināra maskā.
nu
n
Man būtu kauns,atbalstīt tādus "lūzerus" kā Rīgas Dinamo... p.s. Var jau zaudēt reizēm,bet ne jau tik bieži...
saprotu Dinamku
s
Reiz tas Ragana man lēkāja blakus,un smārds no sasvīdušajām drēbēm un "sieriņiem" bija ļoti nepatīkams...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi