Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Girgensonam rezultatīva piespēle; Sabres papildlaikā uzvar Ņūdžersijas Devils

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien asistēja komandas biedra vārtu guvumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kamēr viņa pārstāvētā Bufalo Sabres viesos pagarinājumā ar rezultātu 4:3 (0:1, 2:2, 1:0, 1:0) pārspēja Ņūdžersijas Devils.

Divās iepriekšējās spēlēs Girgensons guva pa vārtiem, līdz ar to latvietis ar rezultativitātes punktiem izcēlies trīs mačus pēc kārtas. Iepriekšējo reizi viņam šāda sērija bija pirms trim gadiem.

Mača rezultātu 14.minūtē atklāja Devils uzbrucējs Mailss Vuds, bet otrā perioda sestajā minūtē Sabres uzbrucējs Jākobs Jūsefsons panāca izlīdzinājumu. Divarpus minūtes vēlāk Girgensons saņēma divu minūšu sodu, Devils vienībai vairākumu izmantojot Markusam Jūhansonam.

Piecas minūtes pirms otrā perioda beigām Džons Mūrs panāca jau 3:1 Devils labā, bet divas minūtes vēlāk Džeks Aikels samazināja pretinieku pārsvaru. Šajā epizodē Girgensons pie laukuma apmales izcīnīja ripu un piespēlēja to tālāk uz zilo līniju Džeikam Makeibam, kurš to pāradresēja tālāk Aikelam uz vārtu priekšu, Sabres zvaigznei panākot 2:3.

Tāpat Aikels trešā perioda 12.minūtē realizēja vairākumu un izlīdzināja mača rezultātu. Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet pagarinājuma trešajā minūtē Sabres somu aizsargs Rasmuss Ristolainens pēc iemetiena izcīnīja ripu, apspēlēja divus Devils hokejistus un izrāva uzvaru viesiem.

"Vienīgā vieta, uz kurieni skatījos, bija vārti. Mēģināju nogādāt ripu līdz turienei, veikt nelielu kustību un atrast brīvu stūri," savu vārtu guvumu komentēja Ristolainens.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā pielietoja divus spēka paņēmienus, pārtvēra divas piespēles un tika pie divām soda minūtēm, dueli noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šosezon Girgensons 33 spēlēs atzīmējies ar trim vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnījis neitrālu lietderības koeficientu.

Bufalo klubs ar 28 punktiem 38 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, bet Devils ar 50 punktiem ir otrajā pozīcijā. Visas līgas ieskaitē Sabres apsteidz vienīgi Arizonas Coyotes komandu, kas tikusi vien pie 23 punktiem.

Nākamajā mačā Sabres hokejisti 1. janvārī Ņujorkā tiksies ar vietējo Rangers komandu, aizvadot Ziemas klasikas spēli zem klajas debess.

Girgensons NHL aizvada savu piekto sezonu, taču iepriekšējās četrās Sabres izslēgšanas turnīrā netika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Uz LOK prezidenta amatu kandidēs pieci pretendenti

7. maijā noslēdzās Olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšana Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesijā paredzētajām vēlēšanām. Kopum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi