Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Hokeja izlasei pēc otrā dopinga gadījuma draud sankcijas

Neskaidrības mākoņi savilkušies pār Latvijas hokeja valstsvienību, jo aizliegta viela ir atrasta vēl viena Latvijas izlases spēlētāja dopinga analīzēs. Šī hokejista uzvārds oficiāli netiek atklāts, taču neoficiāla informācija liecina, ka aizliegto vielu lietojis ASV studējošais hokeja aizsargs Ralfs Freibergs. Par pirmo gadījumu Latvijas olimpiskās delegācijas pārstāvji paziņoja vēl Soču olimpisko spēļu laikā. Rīgas Dinamo uzbrucēja Vitālija Pavlova organismā atklāja metileksanamīnu saturošu preparātu, kas ir aizliegto vielu sarakstā.

Rīgas Dinamo ārsts Āris Aivars sarunā ar Sportacentrs.com atzinis savu vainu Vitālija Pavlova gadījumā. Internetā pasūtītā uztura bagātinātāja uzrādīto vielu saturs nav atbildis tam, kas pēc tam bijis rakstīts uz pudelītes. Aivars nav pamanījis, ka uz pudelītes etiķetes šī aizliegtā viela ir uzrādīta. Šāda vainas atzīšana var ievērojami ietekmēt Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) nostāju, kad tiks lemts par Pavlova sodīšanu. 

Otrajā gadījumā atklātā viela norādot uz smagāku pārkāpumu, turklāt ir apstiprinājies, ka pozitīva ir gan A, gan arī B prove. Pirms Soču olimpiskajām spēlēm Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) ir pieņēmusi speciālu lēmumu, pēc kura sporta spēļu komandas uzrādītie rezultāti var tikt anulēti, ja bijis vairāk nekā viens dopinga gadījums. Latvijas hokeja izlasē abas analīzes pozitīvas bijušas pēc ceturtdaļfināla spēles ar Kanādu. Patlaban izskatās, ka lielākas cerības jāsaista ar Pavlova gadījumu. Ja viņam piemēros brīdinājumu, pastāvot iespēja izvairīties no rezultātu anulēšanas. Atrisinājums var sekot jau šonedēļ, bet tikpat reāls ir scenārijs, ka lietas apstākļu noskaidrošana ilgst vairākas nedēļas.

Plašāk lasiet Māra Zemberga rakstā Vēl viena darvas karote pirmdienas, 3.marta, laikraksta Diena 19.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brynas pagarina vienošanos ar Indraši

Latvijas hokejists Miks Indrašis nākamsezon turpinās spēlēt Zviedrijas komandā Jēvles Brynas, kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, ceturtdien pavēstīja vienība.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi