Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Hokeja izlases trenera izvēle uzkarsētā atmosfērā

Pirmais iemetiens vēl tikai sekos, taču kaislības jau sit augstu vilni. Latvijas hokeja valstsvienība marta otrajā pusē sāks gatavoties pasaules čempionātam Maskavā. Pēc Leonīda Beresņeva iecelšanas par izlases galveno treneri Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans pilnu sauju ber piparus karstajā hokeja katlā.

LHF sarīkotā preses konference nolūkā plašāk informēt par līguma parakstīšanu ar valstsvienības jauno treneri Leonīdu Beresņevu sākumā izvērtās par Lipmana monologu, kurā skanēja gan dzirdēts repertuārs: "Es nedrīkstēju kļūdīties", "Kūlens ir aģents, ne treneris", "Vai vēl kādā sporta veidā Latvijā elitē ir visas izlases, sākot no lielās izlases līdz U-20 un U-18 junioriem?", gan arī visai skarbi vārdi: "Man ir kauns, ka žurnālistu ģimenē ir tāds cilvēks", "Man riebjas to lasīt", "Viņš nezina, kas ir hokejs, nepārzina to, bet uzdrīkstējās rakstīt par hokeju..."

Atklāti sakot, Kūlena sāga vairs nav aktuāla, taču Lipmans nerimstas, cenšoties apgalvot, ka runa bijusi par vienošanos, nevis līgumu. Kā bija, spriediet paši pēc pielikumā publicētās dokumenta kopijas (skatīt otro rakstam pievienoto attēlu). Un patiesībā Kūlenam ir itin bagātīga trenera pieredze.

Katrā ziņā grūti atcerēties, kad tik elektrizētā gaisotnē būtu aizritējusi kāda preses konference. Uz jautājumu, vai Beresņevs atceras savu pēdējo spēli Latvijas izlases galvenā trenera amatā (2006. gada olimpiskajās spēlēs 2:5 pret Kazahstānu - M. Z.) un vai ir izdarījis kādus secinājumus, atbildēt pasteidzās Lipmans. Izskanēja arī piedāvājums žurnālistam kļūt par vienu no trenera palīgiem, ja reiz esot tik zinošs...

Latvijas valstsvienības ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks informēja, ka šopavasar ir iecere sastāvu veidot no spēlētājiem ar jau bagātīgu pasaules čempionāta pieredzi un talantīgu jauno paaudzi. Beresņevs solīja, ka pēc diviem vai trijiem gadiem nākšot laba maiņa, un norādīja: "Apzinos, ka šobrīd komanda neatrodas labākajā situācijā." Pašreizējā stadijā esot pāragri runāt, cik spēlētāju no Rīgas Dinamo varētu būs izlases sastāvā. Kandidāti esot visi dinamieši.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 15.februāra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi