Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Iedeva pretiniekam iespējas

Hokeja juniori sīksti pretojas, bet uz pašu kļūdu rēķina zaudē ASV.

Intrigu uzturēja, bet taustāmu labumu neguva. Latvijas junioru hokeja izlase līdz 20 gadu vecumam (U20) Kanādas pilsētā Monktonā pasaules čempionātu (PČ) elites grupā iesāka ar 2:5 zaudējumu pret ASV. Otrdien vēlu vakarā Latvijas juniori ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Šveices vienaudžiem. Vēl B apakšgrupā būs jāspēlē ar Somiju un Slovākiju.

Galvenā trenera palīgs Kārlis Zirnis, kas strādā ar U18 vecuma junioru komandu Našvilā un Amerikas hokeju labi pārzina, pirms spēles uzsvēra, ka svarīgi būs izturēt pirmās piecas minūtes. Latvijas U20 izlase izturēja ne tikai piecas minūtes, bet visu pirmo periodu (0:0), un arī pēc otrās trešdaļas rezultāts bija līdzīgs (2:2). Pārsvars laukumā amerikāņiem bija, ko uzskatāmi apliecina metienu starpība otrajā periodā 19:4 viņu labā, taču ar organizētu spēli aizsardzībā un savu iespēju prasmīgu izmantošanu pēc 40 spēlētām minūtēm spēles svaru kausi vēl bija līdzsvarā. Izšķirošie notikumi attīstījās trešās trešdaļas sākumā. Vispirms aizsargs Silvestrs Lazarenoks viduszonā ar roku nesekmīgi centās savaldīt ripu, un amerikāņi prasmīgi izmantoja pretuzbrukuma situāciju divi pret vienu aizsargu. Pēc piecām minūtēm Martins Laviņš aizsardzības zonā kļūdījās, piespēlējot pretiniekam, un pirmo reizi spēlē ASV izlasei bija divu vārtu pārsvars (4:2). Spēles uzvarētājs pa lielo rēķinu bija izšķirts.

"Čaļi malači – cīnījās, bet diemžēl atkal smuks zaudējums," pēc spēles rūgti secināja Latvijas U20 izlases galvenais treneris Artis Ābols. "Bija divas labas trešdaļas. Neteiksim, ka arī tajās ASV nebija momenti – skaidrs, ka bija. Es nevienu zaudējumā nevainoju. Skaidrs, ka izpaudās pieredzes trūkums. Vienā epizodē slikts lēmums, divi momenti, divi vārti. Mums ir jāmaļ un jāmaļ kā dzirnavām. Mums, gribu pat teikt, ir jābūt kā robotiem. Brīžos, kad mēs gribam izdarīt vairāk, nekā vajag, mēs iedodam iespējas pretiniekam. Šādam pretiniekam to nevar dot. Un arī nākamajiem – ne."

Pēc spēles ģērbtuvē vēstījums spēlētājiem bijis, ka esam atbraukuši uz šejieni uzvarēt, nevis skaisti zaudēt. "Ceru, ka neviens spēlētājs nav priecīgs par to, ka mēs godam zaudējām, jo, redz, tur Austrija zaudēja zviedriem 0:11, bet mēs 2:5 – baigi labi. Neskatoties uz to, kas mums nāk pretī, mums jāspēlē kā šodien pirmās divas trešdaļas."

Hokejs

PČ U-20 Halifaksā un Monktonā (Kanāda)

B apakšgrupa. Latvija – ASV 2:5 (0:0, 2:2, 0:3)

Latvija: Ravinskis (Rullers, Ozoliņš, 25.), Feņenko (Rullers, 35.)

ASV: Snagerads (Kūlijs, 21.), Bērenss (Sevedžs, Djūks, 30.), Lusiuss (Bērenss, Bleiks, 42.), Sevedžs (Djūks, 47.), Hjūzs (Pīrts, Stremels, 54.)

Metieni: 17:46, sodi: 4-2.

Latvija: Bērziņš, Hodass – Ozoliņš, Vilmanis – Veinbergs – Dukurs, Feņenko – Simanovičs, Laviņš – Ločmelis – Dārziņš, Kazaks – Lazarenoks, Silkalns – Bukarts – Purmalis, Ravinskis – Rullers – Cjunskis, Mackevičs

 

Citās spēlēs: Somija – Šveice 2:3 pag., Somija - Slovākija 5:2, Šveice - Latvija 3:2 pēcsp.m.

A apakšgrupa: Zviedrija – Austrija 11:0, Čehija – Kanāda 5:2.

Otrdien vēlu vakarā spēlēja: Vācija – Zviedrija, Austrija – Čehija

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi