Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Izteikti vairāk ielaistu ripu

Komandas sniegumu un ieņemto vietu nosaka vairāki faktori, kā, piemēram, spēle nevienādos sastāvos un kopējā sadarbība laukumā, bet liela nozīme ir arī katra spēlētāja individuālajam sniegumam. Latvijas hokeja valstsvienības vairāki potenciālie vilcēji šogad neparādīja tik labu sniegumu kā pirms gada, tāpēc arī no trešās vietas pērn šogad ir kritums lejup uz devīto pozīciju.

Secinājumus var izdarīt arī pēc ierakstiem statistikas ailēs. Šā gada pasaules čempionātā (PČ) Latvijas izlase ielaida izteikti vairāk ripu nekā pērn. Pagājušajā gadā grupu turnīra septiņās spēlēs Latvijas valstsvienība guva 21 vārtus un ielaida 17, šogad attiecība bija 19:29. Vērtējot komandu pa pozīcijām, 2023. gada PČ bija izteikts līderis pēdējā pozīcijā. Vārtsargu Artūru Šilovu arī atzina par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju. Šogad pirmā numura pozīcijā čempionātu iesāka Elvis Merzļikins, bet pēdējās divās svarīgajās spēlēs cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā pret Slovākiju un ASV vārtu sargāšana tika uzticēta Kristeram Gudļevskim. Vārtsarga sniegumā liela loma ir pārējiem laukuma spēlētājiem. Pērn netika atļauts pretiniekiem izdarīt metienus no tik labām pozīcijām kā šogad. Kļūdu aizsardzībā bija ievērojami vairāk, tāpēc, piemēram, pēdējā spēlē pret ASV piecās ielaistajās ripās grūti vainot Gudļevski. Aizsardzībā pietrūka divu spēlētāju Uvja Balinska un Kristiāna Rubīna, bet vairāki aizsargi, kā, piemēram, Kristaps Zīle, Kārlis Čukste un Jānis Jaks neparādīja gaidīto sniegumu. Līdzīga situācija bija uzbrukumā. Bez Rūdolfa Balcera pirmā maiņa nestrādāja kā vienots mehānisms. Turnīra laikā treneri meklēja optimālo partneri Kasparam Daugaviņam un Rodrigo Ābolam, bet ne Mārtiņš Dzierkals, ne Rihards Bukarts un arī ne Renārs Krastenbergs īsti neatrada kopvalodu ar abiem līderiem. 

Labi, ka komandas kapteinis Daugaviņš snaipera dotības apliecināja papildlaikā ar Poliju un Franciju, pretējā gadījumā varēja būt nervu kutinošas pēcspēles metienu sērijas ar neprognozējamiem iznākumiem. Jā, priecēja ceturtā maiņa, bet jautājums, kurš no viņiem nākotnē varētu uzņemties līdera lomu valstsvienībā?

 

Latvijas hokejisti pasaules čempionātā

Kristers Gudļevskis

****

4 spēles, 207:05 min., vid. ielaistas 3,19 ripas, 90,60% atv. met. Pavilka komandu divās svarīgās uzvarās pār Kazahstānu un Slovākiju. Statistiku pabojāja spēles ar Vāciju un ASV.

Elvis Merzļikins

**

4 spēles, 200:02 min., vidēji ielaistas 4,80 ripas, 82,61% atvairīto metienu. No NHL līmeņa vārtsarga bija gaidīts vairāk. Veiksme arī nestāvēja līdzās, jo vairākas ripas vārtos ielidoja pēc rikošetiem.

Ēriks Vītols

***

1 spēle, 24:24 min., vidēji ielaistas 2,46 ripas, 92,86% atvairīto metienu. Izturēja ugunskristības, kad laukumā tika sūtīts spēles vidū pret Zviedriju. Tikai nedaudz pietrūka, lai paliktu uz nulles. Pelnījis lielāku treneru uzticību nākotnē.

Jānis Jaks

***

7 spēles, 2 (0 + 2) punkti, 2 soda minūtes, –3 plus/mīnus koeficients, 22 metieni. Visvairāk izdarīto metienu un lielākais spēles laiks. Veica lielu darba apjomu, bet skaitliskajā vairākumā nesekmējās nobeiguma fāze.

Kārlis Čukste

**

7 sp., 0 p., 2 min., –3 koef., 8 met. Spēka spēlē viens no labākajiem, bet īsti neattaisnoja iekļaušanu skaitliskā vairākuma brigādē.

Oskars Cibuļskis

***

7 sp., 1 (1 + 0) p., 2 min., +1 koef., 8 met. Īsti nebija saprotams, kāpēc pašreizējais treneru korpuss neiekļāva vienā no divām skaitliskā vairākuma brigādēm. Pret Slovākiju apliecināja snaipera dotības no tālienes.

Ralfs Freibergs

***

7 sp., 2 (1+1) p., 6 min., neitrāls koef., 8 met. Godprātīgi pildīja savus pienākumus laukumā un tika atalgots ar veiksmīgu vārtu guvumu spēlē ar Slovākiju.

Roberts Mamčics

***

7 sp., 3 (3 + 0) p., 4 min., –1 koef., 9 met. Kurš gan to būtu domājis, ka būs otrs labākais vārtu guvējs aiz kapteiņa Daugaviņa. Bija gan arī kļūdas aizsardzībā ar tālejošām sekām.

Markuss Komuls

***

7 sp., 2 (1 + 1) p., 4 min., –1 koef., 11 met. Debitantam atzīstams sniegums. Labroči aizsargi Latvijas izlasē ir deficīts, tāpēc varētu nebūt viengadnieks valstsvienībā.

Kristaps Zīle

**

7 sp., 2 (0 + 2) p., 4 min., –4 koef., 7 met. Pašaizliedzība nav mazinājusies, taču ar to vien nepietiek, lai parādītu atzīstamu sniegumu augstākajā līmenī.

Arvils Bergmanis

**

1 sp., 0 p., 0 min., –2 koef., 0 met. Jau trešo reizi spēlēja pasaules čempionātā, tāpēc ar sniegumu laukumā vajadzēja pierādīt, ka ir pelnījis lielāku spēles laiku.

Kaspars Daugaviņš

****

7 sp., 7 (4 + 3) p., 2 min., +4 koef., 14 met. Kas to lai zina, kā būtu turpinājies turnīrs Latvijas izlasei, ja kapteinis nebūtu iemetis svarīgas ripas papildlaikā pret Poliju un Franciju.

Rodrigo Ābols

****

7 sp., 4 (2 + 2) p., 8 min., +5 koef., 21 met. Pirmās maiņas centra uzbrucēja pozīcija izlasē ir jau gandrīz tikpat svarīga kā pēdējais postenis. Atslēgas spēlētājs uzbrukumā.

Renārs Krastenbergs

**

7 sp., 1 (1 + 0) p., 4 min., –1 koef., 14 met. Daudzsološi sevi pieteica valstsvienībā 2021. gadā, un Bobs Hārtlijs paredzēja vienu no vadošajām lomām izlasē. Jau trešajā pasaules čempionātā bija gaidīts lielāks pienesums.

Mārtiņš Dzierkals

**

7 sp., 4 (0 + 4) p., 10 min., –2 koef., 11 met. Neattaisnoja treneru cerības pirmajā maiņā. Momentu realizācija bija galvenais klupšanas akmens.

Oskars Batņa

**

7 sp., 3 (0 + 3) p., 33 min., –3 koef., 8 met. Pēc rezultatīvās sezonas Somijas virslīgā palika bez vārtu guvuma un sapelnīja visvairāk soda minūšu.

Roberts Bukarts

***

7 sp., 3 (2 + 1) p., 0 min., –4 koef., 12 met. Vārtu garšu nav pazaudējis. Skaitliskajā vairākumā gan bija gaidīts produktīvāks sniegums.

Miks Indrašis

**

7 sp., 3 (0 + 3) p., 2 min., –4 koef., 7 met. Īsti pat netika līdz pretinieku vārtu nopietnai apdraudēšanai. Riskanti lēmumi bija par iemeslu ielaistajām ripām. Kā lai neatceras 2012. gada PČ Stokholmā, kad Miks ar skaļu blīkšķi atvēra izlases durvis.

Dans Ločmelis

***

5 sp., 0 p., 0 min., –4 koef., 3 met. Statistikā nulle punktu, toties realizēja divus pēcspēles metienus mačā ar Slovākiju, kas saglabāja cerību iekļūt ceturtdaļfinālā.

Rihards Bukarts

**

7 sp., 2 (1 + 1) p., 4 min., –5 koef., 18 met. Statistika nemelo. Pirms gada bija rezultatīvākais spēlētājs izlasē ar 11 (3 + 8) punktiem un +3 plus mīnus koeficientu.

Eduards Tralmaks

***

7 sp., 2 (1 + 1) p., 0 min., –2 koef., 12 met. Spēlētājs ar AHL pieredzi 27 gadu vecumā beidzot debitēja valstsvienībā pasaules čempionātā. Turnīra laikā uzlaboja sniegumu.

Haralds Egle

***

6 sp., 1 (1 + 0) p., 0 min., –3 koef., 12 met. Junioru vecumā bija viens no talantīgākajiem savas paaudzes spēlētājiem. Pēc spēles izpratnes nav ceturtās, bet gan trešās vai otrās maiņas spēlētājs.

Fēlikss Gavars

**

7 sp., 0 p., 2 min., –1 koef., 7 met. Sagatavošanās posmā izpelnījās atzinīgus vārdus no galvenā trenera. Turnīra laikā īsti neviesa skaidrību, vai nākotnē varētu kļūt par stabilu izlases spēlētāju.

Raivis Ansons

**

5 sp., 1 (0 + 1) p., 0 min., –3 koef., 2 met. Pēc parādītā snieguma jāpiekrīt trenerim Vītoliņam, kurš saka, ka no AHL ir riskanti pēdējā brīdī sastāvā iekļaut spēlētāju, kas iepriekš sevi nav apliecinājis valstsvienībā.

Martins Laviņš

***

2 sp., 1 (0 + 1) p., 2 min., +2 koef., 1 met. Ideāli piemērots enerģijas maiņai. Iekļaušana sastāvā gan bija neliels bonuss, bet atvēlētajā spēles laikā nelika vilties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi