Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Karsums palīdz Maskavas Dinamo varonīgi atspēlēties un izcīnīt uzvaru KHL mačā

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums trešdien palīdzēja Maskavas Dinamo komandai atspēlēt divu vārtu deficītu un uzvarēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā.

Maskavas "Dinamo" izbraukumā ar 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Čeļabinskas "Traktor", pārtraucot savu četru zaudējumu sēriju.

Šī mača rezultātu devītajā minūtē atklāja "Traktor" hokejists Artjoms Penkovskis, turklāt 51.minūtē Rikards Jinje panāca 2:0. Mājinieki bija ceļā pretī uzvarai, tomēr Maskavas klubs nodemonstrēja raksturu un pamatlaika noslēdzošajās minūtēs atspēlējās. Cīņas 54.minūtē Andrejs Kuteikins samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet līdzsvaru uz tablo 56.minūtē panāca Vladimirs Brjukvins.

Pēcāk sekoja pagarinājums, kurā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā uzvaru viesiem no Maskavas nodrošināja Mihaila Varnakova precīzais "bullītis".

Karsums šajā mačā nospēlēja 14 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā pa vārtiem nemeta, bet uzvarēja trijos no četriem iemetieniem, kā arī pa reizei pielietoja spēka paņēmienu un bloķēja pretinieku raidījumu.

Latviešu uzbrucējs šosezon 27 spēlēs guvis divus vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles.

Karsums decembra sākumā atgriezās laukumā pēc traumas izdziedēšanas un aizvadīja divus mačus, bet pēc tam Maskavas klubs latvieti atkal ievietoja savainoto spēlētāju sarakstā, viņam izlaižot arī nākamās piecas cīņas. Nu latvietis nospēlējis trīs mačos pēc kārtas.

Vēl vienā KHL mačā pārliecinošu zaudējumu cietusi aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star", kas savu skatītāju priekšā ar 0:4 (0:2, 0:1, 0:1) kapitulēja spēcīgās Omskas "Avangard" priekšā.

Uzvarētāju labā divus vārtus iemeta Danils Faizuļins.

Kulda šajā cīņā laukumā pavadīja 20 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā izpildīja trīs metienus pa vārtiem, vienu reizi bloķēja pretinieku raidījumu un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

Citā trešdienas KHL mačā ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Novosibirskas "Sibirj", kas viesos ar 3:2 (1:1, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) arī pēcspēles metienu sērijā pieveica Habarovskas "Amur", kam savukārt tagad pārtrūkusi četru panākumu sērija.

Vēl trešdien divu vadošo Rietumu konferences komandu duelī Maskavas CSKA savā laukumā ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Helsinku "Jokerit". Uzvaru mājiniekiem papildlaika trešajā minūtē atnesa Valērijs Ņičuškins. Maskavas vienībai šis ir ceturtais panākums pēc kārtas.

Tikmēr zaudējumu piedzīvojusi viena no Austrumu konferences spēcīgākajām komandām Magņitogorskas "Mettalurg", kas savu skatītāju priekšā ar 1:2 (1:0 , 0:0, 0:2) atzina Minskas "Dinamo" pārākumu.

Citviet uzvaru rezultatīvā mačā izcīnījusi Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. Šī komanda viesos ar 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Austrumu konferences līderi Jekaterinburgas "Avtomobilist", kam līdz ar to pārtrūkusi četru uzvaru sērija.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 114 punktiem 46 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kurai ar 106 punktiem 46 spēlēs seko Maskavas CSKA, abām komandām jau esot nodrošinājušām vietu izslēgšanas turnīrā. Tikmēr trešā ar 88 punktiem ir Helsinku "Jokerit".

Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 77 punktiem ir piektā, bet Maskavas "Dinamo" ar 71 punktu atrodas septītajā pozīcijā.

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 38 punktiem 44 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās "Slovan" atpaliekot deviņus punktus.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 84 punktiem atrodas Jekaterinburgas "Avtomobilist" komanda, bet otrā kā savas divīzijas līdere ar 77 punktiem ir Omskas "Avangard", kamēr pa 82 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" rēķinā, bet 76 punktus izcīnījusi piektajā pozīcijā esošā Magņitogorskas "Metallurg".

Savukārt ar latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli papildinātā Ufas "Salavat Julajev" ar 72 punktiem atrodama sestajā pozīcijā, Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība ar 53 punktiem ir 11.vietā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā, ar 42 punktiem atrodas Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Ļuba
Ļ
Lūdzu ievērojiet pareizrakstību : DINĀMO
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi