Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kauss pacelts, brauks uz Rīgu

Paraugstunda ne tikai sportā, bet vispār dzīvē, ko var panākt ar lielu apņēmību un smagu darbu, – Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols iebilst, ka Omskas Avangard uzvaras pamatā ir labvēlīgu apstākļu sakritība un veiksmes faktors. ''Bez veiksmes sportā, protams, nevar iztikt, bet šajā gadījumā ir runa par mērķtiecīgu darbu un skaidru vīziju.'' Latvijas hokeja valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija vadītais Omskas Avangard otrdien izcīnīja Gagarina kausu. Svētdien Hārtlijs ielidos Rīgā. Jau pirmdien viņš būs uz ledus un vadīs Latvijas valstsvienības treniņu.

Kandidātu saraksts joprojām ir pagarš. Tajā ir 39 hokejisti – 4 vārtsargi (Kalniņš, Punnenovs, Grigals, Zīle), 14 aizsargi (Sotnieks, Zīle, Mamčics, Balinskis, Cibuļskis, Bārtulis, Bindulis, A. Kulda, Ozols, Bergmanis, Skvorcovs, Mateiko, Tumānovs, Ošenieks) un 21 uzbrucējs (Daugaviņš, Indrašis, Dārziņš, Džeriņš, Rih. Bukarts, Rob. Bukarts, Batņa, M. Rēdlihs, Karsums, Marenis, Bičevskis, Krastenbergs, Jeļisejevs, Fjodorovs, Razgals, Andersons, Švanenbergs, Buncis, Dzierkals, Bērziņš, Meija). Latvijā jau ir ieradies Čehijas čempiona titulu izcīnījušais aizsargs Ralfs Freibergs, kuram vēl nepieciešams veikt vairākus Covid-19 testus un sagaidīt analīžu rezultātus. Šveicē sezonu beigušais uzbrucējs Ronalds Ķēniņš arī nometni papildinās pēc Covid-19 drošības nosacījumu ievērošanas un negatīvu testu rezultātu sagaidīšanas. 

Koziols sacīja, ka skats esot pavērsts arī Āzijas virzienā. Izlases redzeslokā ir Kazahstānas komandā Karagandas Saryarka čempiona titulu izcīnījušais aizsargs Edgars Siksna. Svarīga Latvijas hokejistu diaspora ir Ziemeļamerikā. ''Viss ir kontrolējamā un pozitīvā procesā. Tas ir viss, ko es varu pateikt. Nekādus potenciālos riskus es neredzu,'' no konkrētu spēlētāju situācijas apspriešanas Koziols izvairījās. Tikai iepretim viena spēlētāja uzvārdam esot liekama jautājuma zīme, bet runa neesot par kādu no vadošajiem hokejistiem.

Sākotnēji reiss ar Ziemeļamerikas spēlētājiem no Ņujorkas uz Eiropu bija plānots 15. maijā. Pēc pēdējās informācijas, izlidošana pabīdīta vienu dienu uz priekšu – uz 16. maiju.

Tas gan nenozīmē, ka pēc šī datuma neviens no aizokeāna spēlētājiem vairs nevarēs papildināt izlases rindas. ''Atlidot varēs, tikai nedaudz sarežģītāka būs spēlētāju pieteikšana, jo viņiem divas dienas būs jāpavada istabiņā, trīs dienas jātrenējas ar komandu, un tikai tad šos spēlētājus varēs pieteikt spēlēm.''

No Amerikas Hokeja līgas (AHL) uz izlasi ir plānots izsaukt trīs aizsargus – Kristiānu Rubīnu, Kārli Čuksti un Jāni Jaku. Viņu ierašanās ir plānota pirms 16. maija. ''Šajā ziņā ir pozitīvas izmaiņas. Mēs cenšamies panākt, lai visi AHL spēlētāji, izņemot vārtsargu Matīsu Kivlenieku, aizvada vismaz vienu pārbaudes spēli ar Šveici, kuras plānotas 14. un 15. maijā.''

Atklāts joprojām esot jautājums par NHL kluba Kolumbusas Blue Jackets vārtsargu Elvi Merzļikinu, kura sieva gaida bērniņu, bet Elvis nevēlas sievu vienu atstāt Amerikā. 

Viena pārbaudes spēle ar Šveici notiks Arēnā Rīga, otra – Olimpiskajā sporta centrā (OSC), lai notestētu visu OSC sistēmu darbību pirms pasaules čempionāta.

Joprojām ir bažas par Daugavas ledus halles nodošanu ekspluatācijā. Tajā komandām PČ laikā paredzēti treniņi. 10. un 11. maijā ar vienas dienas intervālu Rīgā ieradīsies Kazahstānas un Baltkrievijas izlases, kuras ieplānojušas treniņus Daugavas hallē. Sākotnēji halli vajadzēja nodot ekspluatācijā 17. martā, pēc tam termiņš tika pārbīdīts uz aprīļa beigām, bet tagad jau tiek runāts par galējo termiņu – 12. maiju. Latvijas hokeja valstsvienībai bija plānots 3. maijā sākt treniņus Daugavas hallē, kur divu ledus laukumu izmēri paredzēti identiski spēļu arēnām, taču jau tagad zināms, ka tas nenotiks, – Dienu informēja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs. ''Trešdien šo jautājumu apspriedām un vienojāmies, ka 12. maijs ir pēdējais datums, kad Daugavas hallē ledum ir jābūt. Vairākas komandas Rīgā ieradīsies pirms noteiktā termiņa, un šīm izlasēm ir jānodrošina treniņu iespējas Daugavas arēnā.

Būvnieki sola nodot halli kuru katru dienu, bet tas nenozīmē, ka tur būs ledus. Nodošanu varot veikt arī bez uzlieta ledus, savukārt, lai uzsaldētu vismaz piecus nepieciešamos centimetrus, ir jāpaiet laiciņam.

Tehnoloģiski to nevar izdarīt pāris dienās. Ja rīt vai parīt sāks saldēt, līdz 12. maijam vēl var pagūt ledu uzsaldēt.''

Pasaules čempionāts Rīgā sāksies 21. maijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi