Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Laika maz, darāmā vēl daudz

Vērtīga mācībstunda un paredzama treneru izvēle. Latvijas hokeja valstsvienība gatavošanos pasaules čempionātam (PČ) Rīgā spēļu režīmā beidza ar divām neizteiksmīgām spēlēm pret Šveici (0:3 un 1:2). Mārtiņš Dzierkals guva vienīgos vārtus otrajā spēlē. Sestdien vēlu vakarā treneri nosauca sastāvu, un kopš svētdienas pēcpusdienas Latvijas izlase dzīvo viesnīcā. PČ pirmā spēle piektdien pulksten 20.15 ar Kanādu.

Nākotnes vārdā vērtīgāk ir apdedzināties mācībās nekā pēc uzvaras gājiena pārbaudes spēlēs saņemt aukstu dušu kaujas laukā. Valstsvienību līmenī Latvijas hokeja izlasei šopavasar bija tikai četras pārbaudes spēles. Izbraukumā ar 2:1 papildlaikā tika noliekta Slovākija, un pēc tam nākamajā dienā pagarinājumā pārāki ar 1:0 jau bija slovāki. Divās mājas spēlēs pret Šveici turpinājās bezzobainais sniegums uzbrukumā. Četru pārbaudes spēļu bilance ar trijiem gūtajiem vārtiem četrās spēlēs skaidri norāda uz bezspēcību priekšējā līnijā. Ja vēl būtu bijuši momenti un nobeiguma fāzē būtu pietrūcis precizitātes, varētu teikt, ka nepaveicās, bet abās spēlēs ar Šveici līdz nopietnai vārtu apdraudēšanai mūsējie tika retu reizi. Vienīgo ripu Dzierkals vārtos ievirzīja ar slidu. Iespējams, PČ šādu vārtu guvumu tiesneši neieskaitītu.

Pirms spēlēm ar Šveici treknākās jautājumu zīmes bija ievilktas iepretim vārtsargiem. Izskatās, ka Ivars Punnenovs pēc trijām ielaistām ripām 40 minūšu laikā nosacītajā rangā ir atkritis uz trešo pozīciju. Jānis Kalniņš pirmā mača trešajā periodā, papildlaikā un "bullīšu" sērijā, kas tika izpildīta abas dienas neatkarīgi no spēles rezultāta, palika nepārspēts. No Ziemeļamerikas atbraukušais Matīss Kivlenieks jau otrās spēles pirmajā minūtē meklēja ripu vārtos, bet pēc tam apliecināja, ka ne velti sezonas beigās izpelnījās aizvadīt divas spēles NHL. Kivlenieks vai Kalniņš – tāds laikam ir jautājums pirms pirmās spēles ar Kanādu.

Galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam izvēlēties sastāvu bija vieglāk nekā citus gadus, jo Covid-19 rezultātā komandas pieteikumā var iekļaut 28 spēlētājus. No pēdējiem trijiem atskaitītajiem – vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals, aizsargs Roberts Mamčics un uzbrucējs Daniels Bērziņš – pret Šveici spēlēja tikai Mamčics, tāpēc sastāva izvēlē treneriem pēdējā brīdī vajadzēja izšķirties tikai par vienu lieko aizsargu. 

Piektdien vēlu vakarā Daugavas stadiona ledus halle ar nepilnu divu mēnešu kavēšanos beidzot tika nodota ekspluatācijā. Sliktā ziņa, ka vienai personai Kazahstānas hokeja izlases delegācijā noteikta saslimšana ar Covid-19, tāpēc sestdien nenotika Kazahstānas pārbaudes spēle ar Baltkrieviju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi