Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas pretiniekiem vilcēji būs no Kontinentālās hokeja līgas

Pirmo pretinieku Pekinas olimpiskajās spēlēs Zviedrijas izlases sastāvu galvenais treneris Jūhans Garpenlēvs nosauca jau 21. janvārī. Tajā ir spēlētāji no trijām līgām – desmit no Zviedrijas čempionāta, astoņi no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) un septiņi no Šveices virslīgas.

Visa vārtsargu līnija ir no KHL – Lārss Jūhansons (SKA), Adams Reideborns (CSKA) un Magnuss Helberjs (HK Soči). No aizsargiem ar rezultativitāti izceļas Zviedrijas klubā Skelleftea spēlējošais Jūnatans Pudass, kuram 32 spēlēs ir 35 (6+29) punkti. Uzbrukumā ir tikai divi spēlētāji no KHL. Abi spēlē Maskavas CSKA un ar rezultativitāti īpaši neizceļas. Lūkass Vallmarks CSKA ir piektais (31 spēlē 19 (8+11) punktu), Jūakims Nūrdstrems – septītais (27 spēlēs 14 (3+11) p.). Latvijas izlase ar Zviedriju spēlēs 10. februārī.

Izteikta KHL pārstāvniecība ir Latvijas otro pretinieku Somijas izlasē – 18 spēlētāju. Pieci būs no Šveices un divi – no Somijas līgas. Galvenais treneris Juka Jalonens, visticamāk, saglabās sezonas laikā iespēlētās saiknes. Īpaši draudīgs sāncenšiem būs Ufas Salavat Julajev vadošais trijnieks ar uzbrucējiem Markusu Granlundu, Sakari Manninenu un Tēmu Hartikainenu. Pēc septiņām aizvadītām sezonām NHL Sanktpēterburgas SKA komandā sezonas laikā iekļāvās Leo Komarovs. Somiem uzbrukuma līnija izskatās patiešām jaudīga. Latvijai ar Somiju būs jāspēlē 11. februārī.

Slovākijas izlasē deviņi spēlētāji būs no kaimiņvalsts Čehijas čempionāta, seši – no KHL un pieci – no vietējās Slovākijas līgas. Peters Cehlāriks ar 39 spēlēs iegūtajiem 25 (14+11) punktiem ir sestais rezultatīvākais bijušā Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītajā KHL čempionvienībā Omskas Avangard, savukārt Mareks Hrivīks – sestais ražīgākais Nižņijnovgorodas Torpedo ar 44 spēlēs sapelnītiem 23 (9+14) punktiem. Latvijai ar Slovākiju būs grupu turnīra pēdējā spēle 13. februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi