Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Latvijas Valsts meži: No LHF nav saņemts neviens ziedojuma lūgums

Latvijas hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans pirms pāris dienām paziņoja, ka viņš viens vairs nevēlas cīnīties par 2017.gada pasaules hokeja čempionāta sarīkošanu Latvijā. Lipmans akcentēja valsts atbalsta trūkumu čempionāta rīkošanai un to, ka valsts uzņēmums Latvijas Valsts meži (LVM) dāsni atbalsta basketbolu, bet ne viņa pārraudzīto hokeju. Valsts uzņēmums __LVM noraida Lipmana pārmetumus, sakot, ka no LHF nav bijis neviens ziedojuma lūgums.

Lipmans uzņēmumam arī pārmeta par dāsni sniegto atbalstu privātiem basketbola klubiem un šim sporta veidam kopumā. Kā portālam Diena.lv atzina LVM pārstāvis Tomass Kotovičs, uzņēmums ne šogad, ne pērn nav slēdzis ziedojuma līgumus ar nevienu privātu sporta klubu nevienā sporta veidā. Visa sportam paredzētā nauda nonākusi Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīcībā, un tieši šī organizācija sadala līdzekļus, vadoties pēc sportistu, klubu un federāciju iesniegumiem. Kā apgalvoja Lipmans, viņš ar LOK vadību ticies, tomēr situāciju tas mainījis neesot. "No Latvijas Hokeja federācijas 2011.gadā nav saņemts neviens ziedojuma lūgums," Lipmana pārmetumus par hokeja neatbalstīšanu noraidīja Kotovičs. Savukārt 2010.gadā LHF lūgusi 50 000 latus Pasaules U-18 čempionāta atbalstam un šo naudu arī saņēmusi.

"Man ir sajūta, ka Latvijai šis čempionāts nav vajadzīgs," atzina Lipmans. Rīgas Dinamo treneris un bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Artis Ābols Diena.lv atzina, ka čempionāta rīkošana vai nerīkošana nespētu krasi mainīt Latvijas hokeja saimniecības stāvokli. "Ir patīkami parādīt pasaulei, ka mēs varam un spēlēt savā laukumā, bet nekāda lielā hokeja revolūcija nenotika arī pēc 2006.gada Pasaules hokeja čempionāta," uzskata Ābols.

Kā vēstīts, Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis aģentūrai BNS sacīja, ka Lipmana lēmums necīnīties par 2017.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanas tiesību iegūšanu apliecina vajadzību pēc skaidriem valsts atbalsta principiem sportam. Ministrs atzina, ka šobrīd pastāvošajā sporta finansēšanas kārtībā ir būtiski trūkumi, jo valstij nav skaidrs, kā finasēt prioritāros sporta veidus un pasākumus.  Pēc Ķīļa iniciatīvas līdz aprīlim ministrija izstrādāšot vienkāršus un visiem saprotamus principus sporta atbalstīšanai. Tiesa, LHF vadītājs ar jauno ministru vēl nav ticies, tāpat kā ar iepriekšējo: "Ziniet, kādi mums tie ministri, viņi ir tālu no sporta. Arī ar iepriekšējo izglītības ministru [Rolandu Broku] tā arī netikos, lai gan vēlējos izstāstīt un izskaidrot, kādas ir vajadzības un sistēmas trūkumi. Taču viņu vairāk interesēja medības..." aģentūrai BNS klāstīja Lipmans.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi