Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ledus haļļu asociācija: Augošie elektrības tarifi apdraud arēnu pastāvēšanu

Pagājušajā nedēļā notikušajā Latvijas Ledus haļļu asociācijas tika nolemts vērsties pie ministru prezidenta Valda Dombrovska, kā Nacionālās Sporta Padomes priekšsēdētāja, Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas, Ekonomikas, Izglītības un zinātnes ministriem, lūdzot rast risinājumu samilzušajai elektrības cenu kāpuma problēmai - no 1.aprīļa kopējais sadārdzinājums būs ap 12%, pavēstīja Latvijas Ledus haļļu asociācijas (LLHA) priekšsēdētājs Ēriks Miļūns.

Kā risinājumus asociācija piedāvā elektroenerģijas tarifa samazināšanu vai PVN samazinātās likmes piemērošanu komunālajiem pakalpojumiem sporta būvēm. Tāpat tika lemts paralēli gatavot maksimāli plašu un sabiedrības uzmanību piesaistošu protesta akciju. 

Latvijas ledus haļļu vadītāji ir vienisprātis, ka šāds cenu par elektroenerģiju, kas ir lielākā izdevumu pozīcija katrai no hallēm, lēciens apdraud lielas daļas no sporta būvju pastāvēšanu vispār. Tas savukārt jau vistuvākajā laikā var rezultēties ar hokeja, daiļslidošanas, šortreka un kerlinga stagnāciju. Tāpat būsim spiesti pārtraukt bērnu un skolēnu slidot apmācības programmu. Iedzīvotāju zemās maksātspējas dēļ nav iespēju paaugstināt haļļu pakalpojumu cenas, neapdraudot daudzu bērnu un jauniešu treniņu grupu pastāvēšanu. 

Latvijas ledus haļļu asociācija ir dibināta 2006. gada augustā, tajā ir apvienojušās visas Latvijas ledus halles: Akadēmijas ledus halle, Brocēnu Ledus halle, Daugavas ledus arēna, Daugavpils ledus halle, Hokeja skola Rīga, Inbox.lv ledus halle, Jelgavas ledus halle, SIA Ledus halle Liepājas metalurgs, OZO halle, Talsu Hokeja klubs, Tukuma ledus halle, Ventspils ledus halle, Vidzemes ledus halle, Vidzemes Olimpiskā centra Ledus halle, Volvo sporta centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi