Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ledus haļļu asociācija vienosies kopīgā piketā pie Ministru kabineta

Pirmo reizi Latvijas vēsturē ledus haļļu darbinieki, hokeja klubu un sporta skolu audzēkņi ar saviem vecākiem no visām Latvijas hallēm, 30.04.2013. pl. 10:00-12:00 pretī Latvijas Republikas Ministru kabineta ēkai, vienosies piketā, portālu Diena.lv informēja asociācijas vadītājs Ēriks Miļuns.

Pagājušajā mēnesī notikušajā Latvijas Ledus haļļu asociācijas sanāksmē dienas kārtības svarīgākais jautājums bija par nekontrolēti strauji augošajiem elektroenerģijas tarifiem. Sanāksmē tika nolemts vērsties pie ministru prezidenta Valda Dombrovska, kā Nacionālās Sporta Padomes priekšsēdētāja, Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas, Ekonomikas, Izglītības un zinātnes ministriem, lūdzot rast risinājumu samilzušajai problēmai. Kā risinājumus asociācija piedāvā elektroenerģijas tarifa samazināšanu vai PVN samazinātās likmes piemērošanu komunālajiem pakalpojumiem sporta būvēm. 

Līdz šim uz izsūtīto lūguma vēstuli ir saņemta atbildes vēstule par lūguma tālāko virzību, bet ne konkrēta atbilde.  

Latvijas ledus haļļu vadītāji ir vienisprātis, ka šāds cenu par elektroenerģiju, kas ir lielākā izdevumu pozīcija katrai no hallēm, lēciens apdraud lielas daļas no sporta būvju pastāvēšanu vispār. Kas savukārt jau vistuvākajā laikā var rezultēties ar hokeja, daiļslidošanas, šortreka, kerlinga stagnāciju. Iedzīvotāju zemās maksātspējas dēļ nav iespēju paaugstināt haļļu pakalpojumu cenas, neapdraudot daudzu bērnu un jauniešu treniņu grupu pastāvēšanu.  

Tā kā ledus haļļu asociācijas biedri līdz šim nav saņēmuši atbildi uz izsūtīto lūgumu ir nolemts veikt protesta akciju, kas ir jau pieteikta un apstiprināta Rīgas domē. Varbūt šādā veidā, valsts atbildīgie par sporta un izglītības jomu, sadzirdēs Latvijas ledus haļļu problēmas un ņems tās beidzot nopietni. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi