Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

LHF izvēles priekšā - atstāt vai atbrīvot Nolanu; piedāvās mazāku atalgojumu

Neizpildīts uzdevums pasaules čempionātā divus gadus pēc kārtas pamudinājis Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentu Kirovu Lipmanu piedāvāt mazāku atalgojumu Latvijas valstsvienības galvenajam trenerim Tedam Nolanam.

Aptaujātie LHF valdes locekļi pauda viedokli, ka 55 gadus vecajam Kanādas speciālistam Nolanam ir jāturpina darbs izlasē. LHF valde trešdien pulksten 12 uzklausīs izlases ģenerālmenedžera Māra Baldonieka atskaiti par komandas sniegumu pasaules 2013. gada čempionātā Helsinkos un pēc tam lems, vai Nolanu atstāt trenera amatā.

«Treneris ir labs. Lai turpina strādāt!» Dienai atklāja LHF valdes loceklis Andris Deniņš. Līdzīgs viedoklis esot vēl vienam valdes loceklim Valentīnam Bļugeram. Latvijas hokeja leģenda Helmuts Balderis, kurš arī ir LHF valdē, jau konkrētāk izklāstīja savus argumentus, kāpēc ir par Nolanu atstāšanu amatā. «Viņš prata saliedēt komandu grūtā brīdī, un čempionāta gaitā izlases sniegums uzlabojās. Man simpatizē arī Nolana pieeja, ka izlasē ir jāspēlē tiem, kuri to patiešām vēlas. Tāds ir mans viedoklis, bet liela nozīme jau būs Kirova (Lipmana) viedoklim. Viņš tomēr maksā Nolanam algu, tāpēc arī ir tiesīgs pieņemt lēmumu.»

LHF valdē ir septiņas personas - valdes priekšsēdētājs un LHF prezidents Lipmans, valdes locekļi Bļugers, Balderis, Deniņš, Guntis Ulmanis, Māris Martinsons un Uģis Magonis. Lemšanā nepiedalīsies Magonis, kurš ir darba komandējumā Kazahstānā, bet arī iestājas par to, lai Nolans paliek. Praksē gan ir pierādījies, ka vairākuma viedoklis var nebūs izšķirošais, ja pretējās domās ir Lipmans, kura ieņemtajai pozīcijai ir lielāks svars.

«Es teikšu tā, ka nebūs viegli pieņemt lēmumu. Iepretim Nolanam ir liela jautājuma zīme,» Dienai atklāja Lipmans. «Tomēr divus gadus pēc kārtas pasaules čempionātā izvirzīto uzdevumu Nolans nav izpildījis. Man būs saruna ar viņa aģentu. Šā iemesla dēļ piedāvāšu algas samazinājumu, jo neredzu iemeslu, kāpēc Nolanam maksāt tik lielu summu, ja uzdevums netiek izpildīts.»

Lipmans uzskata, ka šogad ceturtdaļfināls varbūt tiktu sasniegts, ja ne dažu izlases galvenā trenera nesaprotamu lēmumu. «Es biju neizpratnē, kāpēc uz pēdējo pārbaudes spēli ar Franciju neaizlidoja vairāki vadošie spēlētāji. Vai tad, piemēram, Spruktam vai Dārziņam klubā šosezon bija tik liela slodze, ka viņiem vajadzēja dot atpūtu? Čempionātā ar katru nākamo spēli viņi spēlēja tikai labāk. Pret Franciju noteikti vajadzēja pārbaudīt arī vārtsargu Edgaru Masaļski. Man ir prieks, ka Masaļskis patiešām ir īstens savas valsts patriots un raujas laukumā, lai palīdzētu izlasei, taču vēl pirms atbildīgās spēles ar Austriju vajadzēja tikt skaidrībā, vai viņš ir gatavs par visiem simts procentiem spēlēt.»

Nav izslēgts arī tāds variants, ka trešdien Nolana liktenis tomēr netiek izlemts. «Sasteigt trenera jautājumu arī nedrīkst. Iespējams, viņa aģents prasīs laiku, lai tiktu skaidrībā par visām niansēm.» Lipmans gan neslēpa, ka uz valstsvienības trenera krēslu ir alternatīva kandidatūra, kurai otrdien vajadzētu dot atbildi. Situācija ir kutelīga. LHF valdes locekļi sliecas uz Nolana pusi, bet Lipmanam vēl pirms LHF valdes balsojuma jādod atbilde citam pretendentam.

Nolana darbībā bijuši grūti izprotami lēmumu, taču uz pasaules čempionāta beigām Latvijas izlase jau rādīja acij tīkamu sniegumu un trenerim aina bija kļuvusi skaidrāka, ko kurš spēj laukumā. Nolīgstot citu ārvalstu treneri, atkal paies viens vai divi gadi, līdz viņš uztaustīs Latvijas hokeja nervu, bet nākamsezon būs divi atbildīgi turnīri - februārī olimpiskās spēles Sočos un maijā pasaules čempionāts Minskā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi