Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Lipmans: Tas nemaz nebija slikti, ka Francijai zaudējām

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans klātienē noskatījies visas trīs izlases spēles turnīrā Francijā, kur mūsējie tika pie vienas uzvaras (4:3 papildlaikā pret Slovēniju) un piedzīvoja divus zaudējumus (2:3 bullīšos Dānijai un 4:7 ar Franciju). Sarunā ar laikrakstu Diena viņš atzīst, ka šoreiz zaudējums februārī gaidāmā olimpiskā kvalifikācijas turnīra pretiniekiem francūžiem var nospēlēt mūsu labā.

Kamēr pretiniekiem laukumā devās teju kaujas sastāvs, Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans šoreiz vairāk pārbaudīja izlases tuvākās rezerves, meklējot trešās un ceturtās maiņas hokejistus.

Vai pēc Francijas turnīrā ieņemtās trešās vietas nav pamata bažām, domājot par februārī paredzēto pirmsolimpisko kvalifikācijas turnīru?

Izlases galvenais treneris Teds Nolans mani pārliecināja, ka viss rit pēc plāna. No šī sastāva tikai pieci vai seši spēlētāji būs sastāvā februāra turnīrā, turpretī Dānijai un Francijai par 80 procentiem bija optimālais sastāvs. Ar Nolanu pēc pēdējās spēles viesnīcā visu rūpīgi izrunājām, arī par konkrētiem spēlētājiem, kurš ko parādīja turnīrā. Mūsu viedokļi principā sakrita.

Kas notika spēlē ar Franciju, kad otrajā periodā īsā laikā tika ielaistas četras ripas?

Bija kļūdas, un arī vārtsargs komandu nepavilka. Treneris zina, kuri bija vainīgi, bet konkrētus uzvārdus viņš atklāti nenosauca.

Varbūt tas pat bija labi, ka šoreiz Francijai zaudējām. Viņiem var rasties maldīgs priekšstats par Latvijas izlasi...

Es arī domāju, ka tas nemaz nebija slikti, ka viņi uzvarēja. Francija turnīram bija nopietni gatavojusies, spēlēja gandrīz optimālajā sastāvā. Kā būtu bijis pareizāk rīkoties mums, es īsti nezinu. Varbūt vajadzēja uz šo turnīru aicināt vienu otru vadošo spēlētāju, lai pārliecinātos, kāda ir attieksme pret spēlēšanu valstsvienībā. Arī vairākumu būtu bijusi iespēja iespēlēt. Vairāk jau pārbaudes spēļu nebūs. Izlase nākamreiz kopā sapulcēsies 3. februārī, un pēc četrām dienām jau būs pirmā spēle kvalifikācijas turnīrā.

Vai Nolana palīgam Tomam Kūlenam arī nebūtu bijis noderīgs šis turnīrs, lai iepazītu spēlētājus?

Viņš jau reālu pienesumu dos tikai pasaules čempionātā. Olimpiskajā kvalifikācijā komandu vadīs Nolans ar Aigaru Ciprusu. Es prasīju Nolanam par Ciprusu, un viņš teica, ka ar savu palīgu ir apmierināts.

Nolans laikam nekad nezaudē optimismu?

Jā, viņš ir pozitīvi noskaņots. Nolans turpinās darbu Latvijā. Skatīsies Dinamo spēles, un varbūt viņam sarūpēšu braucienu uz Maskavu, kad tur spēlēs kāds no mūsu hokejistiem, piemēram, Pujacs. Izlases galvenais treneris palīdzēs arī junioru izlasei pasaules čempionātā Ufā.

Francijas turnīrā gan jau bija lietas, kas viņam arī nepatika...

No vairākiem jaunajiem spēlētājiem viņš bija gaidījis labāku sniegumu. Kā jau teicu, uzvārdus viņš nenosauca, bet mēs jau zinām, kuri tie ir.

Vai sadarbībā ar Dinamo nav uzlabojumu pēdējā laikā?

Šis jautājums uztrauc arī Nolanu. Viņš vairākkārt uzsvēra, ka spēlētājiem jājūt kluba vadības atbalsts olimpiskā mērķa sasniegšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi