Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Merzļikins: Paldies komandas biedriem, kuri man palīdzēja tikt pie šīs uzvaras

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš sestdien tika pie karjerā pirmās "sausās" uzvaras pasaules čempionātos, pēc mača bija pateicīgs komandas biedriem, kā arī līdzjutējiem par atbalstu.

Merzļikins spēlē ar Dāniju, kurā Latvijas izlase uzvarēja ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0), atvairīja 27 pretinieku metienus. Viņam šī bija sestā spēle, kurā devies laukumā pasaules čempionātu mačos, bet pirmā, kurā savus vārtus viņš nosargāja neieņemtus.

"Pirmkārt, jāpasaka milzīgs paldies komandas biedriem, kuri palīdzēja man dabūt "sauso" uzvaru. Tas bija viņu nopelns. Tāpat liels paldies Latvijas izlases faniem, jo redzēt tik pilnu arēnu ar tik nenormāli lielu atbalstu mūsu komandai bija milzīgs prieks. Līdzjutēji mums ļoti palīdzēja," pēc cīņas žurnālistiem sacīja Merzļikins, kuru atzina par labāko Latvijas izlases rindās šajā mačā.

Cīņas sākums Merzļikinam izdevās grūts, jo pirmajā periodā pretinieki izdarīja 18 metienus pa vārtiem.

"Teikšu godīgi, pirms spēles bija uztraukums un es pa kluso dakterim uzprasīju nomierinošu tableti. Jutu, ka būs traki, jo redzēju kāda bija halle. Tas ir tikai cilvēcīgi, ja ir uztraukums un kājas nedaudz trīc. Prieks, ka mani uzreiz "nomētāja", jo nebija jādomā par uztraukumu, bet par savu darbu. Pēc tam viss pārgāja, iegāju ritmā un droši varēju darīt savu darāmo," skaidroja Merzļikins.

Tiesa, viņam šī nav bijusi grūtākā spēle izlases rindās. "Neteikšu, ka pirmā trešdaļa bija man grūtākā izlasē. Pērn pirmajā mačā pret zviedriem es biju vēl vairāk uztraucies, taču arī tā bija ļoti forša spēle, skatāma, mums zaudējot tikai papildlaika beigās. Taču arī šī, mana pirmā "sausā" uzvara, ir ļoti svarīga," gandarīts bija vārtsargs.

Spēles laikā viņš vairākkārt saņēma līdzjutēju ovācijas, kuri skandēja arī viņa vārdu. "Dzirdēju, kā līdzjutēji sauca manu vārdu un viņi ļoti man palīdzēja. Tad, kad nav spēka, bet dzirdi, ka halle bļauj tavu vārdu, tad parādās otra elpa, pieplūst spēks un rodas enerģija izturēt. Publika bija skaļa un skaista," priecājās Merzļikins, kurš līdz ar mača sirēnu augstā lēcienā apķērās ar Rihardu Bukartu, taču abi nogāzās zemē. "Es negaidīju, ka Rihards tā leks man virsū un apsveiks. Tās bija emocijas. Man žēl, ka viņu nenoturēju un nogāzu zemē," atkārtoja ripu ķērājs.

Viņš gan uzsvēra, ka ilgi priecāties par uzvaru Latvijas hokejisti nevar, jo čempionāts tikai ir sācies un jau svētdien Boba Hārtlija trenēto komandu gaida tikšanās ar Slovākiju.

"Nākamā spēle ir svētdien vakarā, tāpēc mums būs laiks sagatavoties. Tagad jāpaēd, jāatpūšas un nākamā diena būs ar jaunām emocijām un svaigu prātu," norādīja Merzļikins.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pasaules čempionātā spēlēs vēl ar Slovākijas, Itālijas, Zviedrijas, ASV, Krievijas un Vācijas izlasēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi