Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Nākamais hokeja izlases treneris, visticamāk, būs no ASV vai Kanādas

Palīgs ir izvēlēts, bet galvenā trenera kandidatūras meklējumi varētu ieilgt. "Laika mums vēl ir daudz. Augusta nogalē, septembrī vai varbūt tikai oktobrī apstiprināsim nākamo izlases treneri," Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans sarunā ar Dienu norādīja, ka steigas nebūs. Šī gada 16.

jūnijā LHF valde no galvenā trenera amata atbrīvoja Aleksandru Beļavski.Pagaidām ir zināms, ka vietu treneru korpusā saglabās Ziemeļamerikā strādājošais Kārlis Zirnis. Savu karjeru valstsvienībā viņš sāka kā videooperators, bet pēc tam bija palīgs gan Tedam Nolanam, gan arī pagājušajā sezonā Aleksandram Beļavskim. "Par simts procentiem varu apgalvot, ka Zirnis turpinās darbu izlasē," Lipmana teiktais nepārprotami norāda uz to, ka LHF valde ar Zirņa darbu ir apmierināta.Teju būs pagājis viens mēnesis kopš Beļavska atbrīvošanas, taču konkrētas kandidatūras joprojām nav. Trenera meklējumi galvenokārt notiek ar paziņu starpniecību. "Man palīdz draugi, kuri man ir Eiropā un arī Ziemeļamerikā. Nav taisnība, ka es būtu runājis ar Vjačeslavu Bikovu. No Krievijas nākamais treneris nebūs. Neizslēdzu Ziemeļeiropas variantu, taču, visticamāk, nākamais treneris būs no ASV vai Kanādas." Uz jautājumu, vai ir treneri, kuri paši izrādījuši interesi par Latvijas valstsvienību, Lipmans atbildēja, ka gan jau Teds Nolans atkal būtu gatavs stāties pie valstsvienības stūres.Pamatprincips – trenerim jābūt atbrīvotam, nevis aizņemtam klubā, tikšot saglabāts, taču sarunas beigās Kirovs atklāja, ka sezonas sākumā uzmanīgi sekos līdzi Rīgas Dinamo gaitām Kontinentālajā Hokeja līgā (KHL). "Skatīsimies, kā somam (jaunajam Rīgas Dinamo trenerim Kari Heikilam – aut.) veiksies. Tas jau nebūtu slikts variants, ja Dinamo treneris strādātu arī izlasē." Kā redzams, Dinamo kontekstā iespējamas arī atlaides no uzstādījuma, ka galvenais treneris nedrīkst būt aizņemts klubā.Ar nākamo Latvijas izlases treneri ir iecere parakstīt līgumu uz vairākiem gadiem.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 8.jūlija, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi