Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nenoturēja zvaigzni

Rīgas Dinamo neizmanto iespējas skaitliskajā vairākumā un zaudē Hārtlija vadītajai Omskai.

Pievīla momentu realizācija. Rīgas Dinamo hokejisti Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mājas spēlē zaudēja Latvijas valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija vadītam Omskas Avangard ar 1:2. Mārtiņš Dzierkals rīdziniekiem guva vienīgos vārtus. Piektdien spēle Arēnā Rīga ar Čerepovecas Severstaļ.

Omskas hokejisti Rīgā ieradās no Helsinkiem, kur ar 5:2 bija uzveikta Helsinku Jokerit komanda. Tā bija otrā uzvara pēc kārtas pārliecības atgūšanai, jo pirms 3:2 panākuma pār Čeļabinskas Traktor viens no Austrumu konferences grandiem Avangard bija trīsreiz zaudējis. Omskas komandā pēdējā spēļu nogrieznī lielākā interese ir par Iļju Kovaļčuku, kurš no Nacionālās Hokeja līgas (NHL) ir atgriezies KHL. Vismaz punktu spēlē Kovaļčuks pēc iekļaušanās Avangard komandā bija guvis (10 spēlēs 11 (3+8) p.), taču acīs dūrās arī Krievijas superzvaigznes -6 plus mīnus koeficients. Kovaļčuks arī bija pamanāms un uzvirzīja savu komandu uz uzvaras takas.

Spēli sekmīgāk gan iesāka rīdzinieki. Rihards Bukarts ar tālo piespēli izvirzīja Dzierkalu vienatnē pret Omskas vārtsargu Igoru Bobkovu, un jau 2. minūtē rezultāts kļuva 1:0 Dinamo labā. Iniciatīva piederēja viesiem, taču ar pārliecinošu vārtsarga Ivana Naļimova spēli rīdziniekiem pirmo periodu izdevās beigt ar vienas ripas pārsvaru. Avangard atspēlējās līdzīgā manierē. Kovaļčuks viduszonā pamanīja labu ātrumu uzņēmušo Denisu Zernovu, kurš izslidoja pa vidu starp Kristapu Sotnieku un Ņikitu Mateiko, un panāca 1:1. Vēl pēc trijām minūtēm jau bija 1:2, jo pēc Alekseja Jemeļina metiena no zilās līnijas ripa nokļuva Dinamo vārtos. Iespēja atspēlēties rīdziniekiem pavērās, spēlējot skaitliskajā vairākumā. Piecas reizes Dinamo spēlēja piecatā pret četriem Avangard spēlētājiem, turklāt trešā perioda pēdējās divās minūtēs bija vairākums, taču līgas labākā komanda, spēlējot mazākumā, apliecināja savu klasi.

Rīdzinieku kapteinis Lauris Dārziņš otrajā trešdaļā guva kājas savainojumu un spēli nepabeidza. Rietumu konferencē Dinamo ar 49 spēlēs sapelnītiem 23 punktiem ir pēdējā, 11. vietā. Omskas Avangard Austrumu konferencē ar 50 spēlēs gūtajiem 68 punktiem ir 2. vietā un jau garantējusi spēlēšanu Gagarina kausa izcīņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi