Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ozoliņam jāizkustina smags vezums

Nepilnu sezonu iepazinies ar galvenā trenera palīga pienākumiem, spers nākamo soli trenera karjerā. Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš pirmdien tika apstiprināts par Rīgas Dinamo jauno galveno treneri. "Atbildība," bez svārstīšanās kluba mājaslapā publicētajā videointervijā atbildēja Sandis, kad viņam vaicāja par galvenajām izmaiņām, salīdzinot ar pildītajiem pienākumiem pagājušajā sezonā.

Šis ir otrais gadījums, kad Rīgas Dinamo galvenā trenera pienākumus uztic pašmāju hokeja speciālistam, kurš pirms tam nav pildījis galvenā trenera pienākumus. Artis Ābols arī pirmo reizi galvenā trenera grožus satvēra Dinamo, tiesa, atšķirībā no Ozoliņa Artis četras sezonas un vēl pāris mēnešus izgāja pamatīgu trenera asistenta skolu pie slovāka Jūliusa Šuplera un soma Pekas Rautakallio. Vēl viens Latvijas speciālists Normunds Sējējs, kurš Dinamo vadīja pēdējo pusotru sezonu, pirms Rīgas Dinamo zīmola atjaunošanas divas sezonas bija Rīga-2000 galvenais treneris.

Dinamo vadība ar Ozoliņa apstiprināšanu galvenā trenera amatā īpaši gan neriskē. 2016./2017. gada KHL sezonu komanda beidza priekšpēdējā, 28. vietā, un, tā teikt, sliktāk vairs nevar būt, lai gan pastāv iespēja palikt arī pēdējiem.

Galvenajam trenerim ir nozīmīga loma, taču sasniegt iecerēto bez kvalitatīviem spēlētājiem būs gaužām grūti. Tāpēc, iespējams, pat svarīgākais darba cēliens Ozoliņam ar komandas jauno ģenerālmenedžeri Ģirtu Ankipānu būs līdz sezonas sākumam, izvēloties sastāvu KHL jubilejas, 10. sezonai.  Iepriekšējo gadu pieredze norāda uz to, ka viens no lejupslīdes iemesliem ir salīdzinoši neliels komandas budžets. Uzrunājot leģionārus, sarosās konkurenti un pārsola Dinamo noskatītos spēlētājus. Var būt, ka Ozoliņa vārds hokeja pasaulē ļaus piesaistīt arī labākus viesspēlētājus. 

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Top komentāri

Vārds
V
Liekas , ka lētāk būtu spēlēt pie zviedriem.
Artis
A
Ábols bija nopietni strádajis par treneri kvalificétu treneru vadíbá, ko Ozo nav daríjis. Já, pastáv iespéja palikt arí paßá pédéjá vietá...
Winetu
W
Ceru Sandis sapratīs , ka bez Cēsu raķetes-aka MC, tas vezums Dinamo Riga nekustās. Ir laiks pārmaiņām, jo KHL 10. gadu jubilejā komanda var kļūt par pirmo kas saņēmusi bus kausus. Senjora Gagarina,un lielās Cerības kausus.you.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi