Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Par vienu vairāk

Balinskis iztur konkurenci un debitē NHL.

Stabils sniegums pirmssezonas pārbaudes spēlēs pārliecināja trenerus uzticēt vietu sastāvā arī sezonas ievadā – Latvijas 27 gadus vecais hokeja aizsargs Uvis Balinskis pagājušās nedēļas nogalē debitēja Nacionālajā hokejā līgā (NHL) Floridas Panthers komandas sastāvā.

Pirmajā 2023./2024. gada sezonas spēlē Floridas komanda zaudēja Minesotas Wild ar 0:2. Balinskis pagājušās sezonas Stenlija kausa izcīņas finālista Panthers rindās sezonu sāka ar nospēlētām 12 minūtēm un 30 sekundēm, diviem metieniem un četrām soda minūtēm. Uvis bija laukumā komandas pirmo vārtu guvuma laikā un kopumā aizvadīja labu spēli, izpelnoties uzslavu no komandas galvenā trenera Pola Morisa: "Esmu sajūsmā par viņa potenciālu. Mums patīk veids, kā viņš darbojas ar ripu, bet vēl vairāk mums patīk, ka viņš spēlē bez bailēm. Viņš cenšas veidot saspēli, mēģina būt aktīvs, tajā pašā laikā arī izjaukt pretiniekiem spēli. Tas viss notiek bez nervozitātes, un no viņa nevar sajust nekādas bailes."

Otrajā spēlē Floridas klubs zaudēja Vinipegas Jets – 4:6. Balinskis spēli beidza ar neitrālu plusu un mīnusu koeficientu. Panthers komandā kopš vasaras pleca savainojumus ārstē aizsargi Ārons Ekblads un Brendons Montūrs, tāpēc sezonas gaitā aizsargiem cīņa par vietu sastāvā var saasināties.

Ventspilnieks Balinskis jauniešu gados spēlēja Tukuma komandā, junioru vecumā – Augsburgas komandā Vācijā, bet pēc tam piecus gadus hokeja prasmes slīpēja Rīgas Dinamo sistēmā. Pēdējās trīs sezonas viņš spēlēja Čehijas ekstralīgā un šāgada pavasarī tika atzīts par līgas labāko aizsargu. Ar 35 (11+24) punktiem viņš arī bija līgas rezultatīvākais aizsargs. Balinskis ir 28. Latvijas hokejists, kurš spēlējis NHL komandas sastāvā.

Šosezon līgā spēlē vēl trīs Latvijas hokeja audzēkņi. Cerīgi jauno darba cēlienu Kolumbusas Blue Jackets vārtos iesācis Elvis Merzļikins, kuram pagājušā sezona nebija sekmīga. Pirmajā spēlē pret Flyers (2:4) Merzļikins atvairīja 33 no 35 metieniem un tika atzīts par mača otro zvaigzni. Otrajā spēlē pret Rangers (5:3) Merzļikinu slimības dēļ pēc otrā perioda, kad rezultāts bija 4:1, nomainīja Spensers Mārtins. Savukārt Zemgus Girgensons un Bufalo Sabres sezonu sāka ar diviem zaudējumiem – 1:5 pret Rangers un 2:3 pret Islanders. Girgensons rezultativitātes punktus neguva. Teodoram Bļugeram gūtais ceļgala savainojums izrādījies nopietnāks, tāpēc viņš nespēlēja pret Oilers (8:1 un 4:3). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi