Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pārāk tālu atlaida favorītu

Hokeja izlase triju ripu deficītu samazina līdz minimumam, tomēr zaudē Zviedrija.

Pozicionālas kļūdas aizsardzībā bija par iemeslu 0:3 deficīta iekrāšanai, ko neizdevās nodzēst. Latvijas hokeja valstsvienība Pekinas olimpiskā turnīra pirmajā spēlē zaudēja vienai no galvenajām favorītēm Zviedrijai ar 2:3. Renārs Krastenbergs un Nikolajs Jeļisejevs guva vārtus. Piektdien pulksten 15.10 pēc Latvijas laika spēle ar Somiju, svētdien plkst. 6.10 – ar Slovākiju.

Pēc neizteiksmīgās treniņspēles pret Dāniju valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš izšķīrās ārpus pieteikuma atstāt pieredzējušos uzbrucējus Mārtiņu Karsumu un Miku Indraši. Visi uzbrucēju virknējumi pēc treniņspēles bija sagriezti kājām gaisā. Sākums aizritēja zviedru zīmē, taču ne tik izteikti, lai varētu teikt, ka vārtu guvums brieda. Augstākas klases komandas ar to jau atšķiras, ka šķietami rāmā spēles ritējumā spēj atrast brīdi, kurā sāpīgi iedzelt. Atlika nedaudz paviršāk nospēlēt un izlaist no acurauga pretiniekus, kad sekoja ātra izspēle uz vārtu priekšā nepiesegtu KHL kluba Maskavas CSKA uzbrucēju Lukasu Valmarku, kurš iemeta pirmo no savām divām ripām. Otrā perioda pašā sākumā Latvijas izlases pirmā maiņa vēl tikai uzņēma apgriezienus nākamajam spēles cēlienam, kad zviedri jau bija pārslēgušies uz piekto ātrumu. Valmarkam 34. minūtē otro reizi apliecinot savas snaipera īpašības, intrigas liesma šķita jau nodzēsta, taču tad arī Latvijas izlasē pieteicās vilcēji priekšējā līnijā.

Renārs Krastenbergs pagājušajā pasaules čempionātā Rīgā pirmo reizi parādīja savas vārtu gūšanas prasmes. Olimpiskajā debijas spēlē pret zviedriem Renārs izcili precīzi trāpīja "devītniekā". Nikolajs Jeļisejevs ir šīs sezonas atklājums Rīgas Dinamo komandā. Nokļuvis enerģijas maiņā pie Oskara Batņas un Ginta Meijas, potenciālais snaiperis īpaši nebija pamanāms vienādos sastāvos, taču ieguldījumu deva abos vārtu guvumos vairākumā. Pirmajā reizē Jeļisejevs vārtsargam piesedza redzamību un otrajā ar veiklām roku kustībām no pašas vārtu priekšas iemeta augšējā stūrī. Labākā iespēja panākt izlīdzinājumu bija Mārtiņam Dzierkalam, taču situācijā divi pret vienu aizsargu pēc akurātas Riharda Bukarta piespēles Mārtiņš nesavaldīja ripu.

Grupas otrajā spēlē rangā augstāk esošā Somija pārspēja Slovākiju ar 6:2

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi