Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Paredzama rīcība

Rīgas Dinamo pēc visu laiku sliktākās sezonas atbrīvo treneri.

Sagaidīja sezonas beigas, taču turpinājuma nebūs. Dinamo Rīga padomes un valdes trešdienas sēdē pieņemts lēmums neturpināt sadarbību ar komandas galveno treneri Pēteri Skudru. 

Sēdes laikā komandas vadība uzklausīja Skudras atskaiti par sezonu kopumā un novērtēja Rīgas Dinamo sniegumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 13. sezonā. Par jauno HK Rīga spēlētāju iesaistīšanu komandā Skudra saņēma atzinīgus vārdus, taču ar to nepietika amata saglabāšanai. Noteicošais tomēr bija komandas parādītais sniegums un ieņemtā vieta. Rīgas Dinamo šosezon sasniedza kluba un līgas antirekordu. Rīdzinieki ieņēma pēdējo, 23. vietu un sapelnīja mazāko punktu skaitu (28) komandas pastāvēšanas vēsturē. Līdz šai sezonai nesekmīgākā bija 2019./2020. gada sezona, kad 62 spēlēs Rīgas Dinamo sapelnīja 41 punktu.

Atklāti sakot, pretēju lēmumu – līguma pagarināšanu ar Skudru – nezin vai kāds saprastu. Gan jau to arī ņēma vērā kluba vadība. Sēdes dalībnieki esot bijuši vienisprātis, ka 2020./2021. gada sezona bijusi sarežģīta Covid-19 pandēmijas ieviesto ierobežojumu dēļ. Dažādas izmaiņas skāra spēļu norises kārtību, kā arī tieši ietekmēja spēlētāju fiziskās sagatavotības līmeni, jo īpaši sezonas pirmajā pusē. Četrus tehniskos zaudējumus Rīgas Dinamo saņēma, jo pandēmijas dēļ vienkārši nebija kam spēlēt, tomēr nedrīkst aizmirst, ka Covid-19 pandēmija ietekmēja arī visu pārējo komandu sniegumu.

Lai sagatavotos veiksmīgam startam Kontinentālās hokeja līgas 2021./2022. gada sezonā, kluba vadības uzdevums ir iespējami ātri piedāvāt padomei apspriešanai jaunas kandidatūras kluba ģenerālmenedžera un galvenā trenera amatam, kā arī sagatavot priekšlikumus efektīvai struktūras reorganizācijai un sagatavot plānu starpsezonas posmam.

Skudra bija astotais Rīgas Dinamo galvenais treneris. Pirms ierašanās Rīgā viņš vadīja KHL klubu Čeļabinskas Traktor 2019./2020. gada sezonā. Sekmīga karjera Pēterim izvērtās Ņižņijnovgorodas Torpedo. Piecas sezonas Skudra bija Torpedo galvenais treneris, un visas reizes klubs iekļuva izslēgšanas spēļu stadijā.

Hokejs. Rīgas Dinamo galvenie treneri

  • Jūliuss Šuplers 2008–2011
  • Peka Rautakallio 2011–2012
  • Artis Ābols 2012–2015
  • Kari Heikile 2015–2016
  • Normunds Sējējs 2016–2017
  • Sandis Ozoliņš 2017
  • Ģirts Ankipāns 2017–2020
  • Pēteris Skudra 2020–2021

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi