Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sandis Ozoliņš: "Man nav brīnumnūjiņas, kurai pieskaroties kaut kas radikāli mainītos."

Pārsteidzoša atgriešanās

Divus gadus bija pagājis maliņā no hokeja un tagad atgriežas jaunā ampluā. Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš apstiprināts par Rīgas Dinamo komandas galvenā trenera palīgu. Nākamā spēle Rīgas Dinamo otrdien, 1. novembrī, Arēnā Rīga ar Minskas Dinamo.

2014. gada maijā Ozoliņš paziņoja par profesionālās hokejista karjeras beigšanu. Kopš tā laika par viņu bija visai skopas ziņas. Hokeja aprindās Ozoliņu nemanīja. Šovasar gan runāja, ka Sandis varētu iekļauties Dinamo treneru korpusā, taču pats Ozoliņš šo informāciju noliedza. Tāpēc 31. oktobra ziņai sākotnēji pat bija grūti noticēt. Bet tas nu ir noticis, un pirmdienas rīta treniņā Sandis Ozoliņš jau bija uz ledus kopā ar pārējiem Dinamo treneriem – Normundu Sējēju, Ronaldu Ozoliņu, Aigaru Ciprusu un Juri Klodānu. 

Pēc treniņa Sandis bija izvairīgs. Uz jautājumu, cik ilgs bija pārdomu laiks līdz lēmuma pieņemšanai kļūt par Rīgas Dinamo galvenā trenera palīgu, viņš tā arī atbildēja. "Nu beidziet! Nevajag šitās drāmas un melodrāmas. Kāds vēl asaru palaidīs..''. Un sekoja gardi smiekli. Sajūta atgriežoties uz Arēnas Rīga ledus trenera statusā esot bijusi savāda. "Es domāju, ka gan man, gan arī puišiem būs jāpierod pie statusa maiņas. Nav nemaz tik sen, kad es ar viņiem kopā sēdēju uz beņķa. Tagad es esmu nedaudz savādākā statusā – būs jāpierod."

Ozoliņš spēlētāja karjeras pēdējā cēlienā 2013./2014. gada sezonā Rīgas Dinamo sastāvā mēdza pamācīt jaunos spēlētājus, piemēram, Rustamu Begovu, kas tolaik no HK Rīga jauniešu komandas iekļāvās Dinamo sastāvā. Pēc pirmdienas treniņa Sandis uz ledus pārmija vārdus ar jauno aizsargu Kristapu Zīli, kurš izpildīja metienu sērijas no zilās līnijas. "Tas sanāca haotiski. Jaunākajiem spēlētājiem jau vienmēr ir ilgāk jāpaliek uz ledus, un šoreiz tas bija pilnīgi improvizēti."

Pagaidām Sandis arī izvairīgi vērtē savu iespējamo pienesumu komandai. Puslīdz skaidrs, ka kluba vadītāji un arī līdzjutēji ar Ozoliņa pievienošanos cer, ka uzlabosies komandas morālā gatavība. Četras sezonas pieredzējušais aizsargs ar piecpadsmit sezonu NHL pieredzi pildīja Rīgas Dinamo kapteiņa pienākumus un itin bieži prata atrast īstos vārdus, lai sapurinātu komandu. "Man nav brīnumnūjiņas, kurai pieskaroties vienas dienas laikā kaut kas radikāli mainītos. Tādu spēju man nav. Loģiski domājot, tas ir pats par sevi saprotams."

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi