Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Haralds Vasiļjevs: Manuprāt, spēlētāji bija pietiekami meistarīgi ar iekrātu bagātīgu KHL pieredzi. nedomāju, ka vaina meklējama spēlētājos. Bija redzams, ka komanda nav noskaņojusies uz pareizās nots.

Pātaga vai konfekte - vienu vajag

Sezonas rezumējumā apzināti izvēlējos trenerus, kuri pieredzējuši vecos Dinamo laikus un kuriem ir piešauta acs neveiksmes cēloņu saskatīšanā. No Haralda Vasiļjeva, Ēvalda Grabovska un Jura Repa teiktā jāizceļ divas atziņas – pietrūka konkurences par vietām sastāvā, un komanda nebija pietiekami labi motivēta. Vasiļjevs pat izteica pieņēmu, ka varbūt pārmotivēta. Tam gan negribas piekrist.

Ir divas atšķirīgas, bet vienlīdz ietekmīgas metodes. Var piedraudēt ar represijām, piemēram, nosūtīšanu uz fārmklubu vai pat atskatīšanu no komandas, un var arī piesolīt labumus. Mūsdienās laikam tikai prēmijas, jo, ja būs nauda, tad padomju laiku ekstras, kā mašīna un dzīvoklis, jebkurš pats varēs iegādāties. Pagājušajā sezonā pāraudzināšanas nolūkos fārmklubā Liepājā nokļuva Miks Indrašis. Īstermiņā bija ieguvums, taču šosezon neradās pārliecība, ka Miks turpina slīpēt savu talantu, jo no dabas viņam ir dots vairāk nekā citiem. Treneri sezonas laikā atkal aizdomājās par viena otra vadošā spēlētāja nosūtīšanu uz Liepāju, bet saprata, ka no tā vismaz naudas ziņā spēlētājs neko nezaudēs. Pēc vienvirziena līguma nosacījumiem, spēlējot KHL vai fārmklubā, alga nemainās. 

Konkurences trūkumu uzskatāmi raksturo skaitļi. Rīgas Dinamo šosezon spēlēja 30, bet, piemēram, Ņeftehimik izrotēja 50 (!) spēlētājus. Maciņa biezums laikam jau neļāva rosīties transfēru tirgū, bet spēlētājus neapmānīsi – viņi redzēja, ka svaigas asinis neieplūst. Var jau būt, ka komandu no bedres var izvilkt treneris motivators. Tomēr jebkurā gadījumā derētu padomāt par ietekmēšanas metodēm, lai hokejisti spēlētu ar lauvas sirdi, kā mēdz uzsvērt jaunā federācijas vadība.

Haralds Vasiļjevs, Latvijas izlases treneris 2000. un 2001. gada PČ.

"Tā tas ir visur un vienmēr – ja kaut kāda iemesla dēļ komanda nerāda gaidīto sniegumu, tad maina treneri. nezinu, kāpēc tas netika darīts Rīgas Dinamo un sezona sanāca tāda pelēcīga. Manuprāt, spēlētāji bija pietiekami meistarīgi ar iekrātu bagātīgu KHL pieredzi. nedomāju, ka vaina meklējama spēlētājos. Bija redzams, ka komanda nav noskaņojusies uz pareizās nots. Varbūt spēlētāji nebija pietiekami motivēti vai par daudz motivēti. nevarēja nepamanīt, ka sezonā bija spēles, kurās hokejistu attieksme bija apmēram šāda – ja reiz jāspēlē, tad spēlēsim, bet lielu vēlēšanos to darīt no viņu puses nemanīju. domājot par nākotni, jautājumu ir daudz. Cik būs naudas, ko un ar kādiem spēlētājiem komanda gribēs sasniegt? Skaidrs ir viens, ka kaut ko var sasniegt tikai ar nopietnu darbu."

Visu rakstu par Dinamo sezonas noslēgumu un arī citu speciālistu (Juris Reps, Ēvalds Grabovskis) viedokļus lasiet pirmdienas laikrakstā Diena!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi