Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pirmo reizi Latvijas čempionu kauss ceļo uz Jelgavu

Saglabāja labu spēles disciplīnu visas finālsērijas garumā un prasmīgi realizēja savas iespējas. Arta Ābola vadītā HK Zemgale/LLU komanda pirmo reizi izcīnīja valsts čempionu titulu. Optibet hokeja līgas finālsērijā Jelgavas komanda pārspēja HK Olimp/Venta 2002 ar 4-0. Pirmajā spēlē bija pārliecinoša 5:0 uzvara, bet nākamajās spēlēs intriga saglabājās līdz beigu svilpei (3:2 papildlaikā, 3:2 un 3:1). Uzbrucēju Edgaru Kuldu no HK Zemgale/LLU komandas atzina par izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju.

"Es neteikšu, ka sērija bija pārliecinoša, jo īpaši tās sākums," pēc čempionu titula izcīnīšanas sarunā ar žurnālistiem atzina Ābols. "Sākumā lielākoties bijām nepārliecinoši savās darbībās un rīcībā. 4-0 sērijā tas ir tā, ka viena spēle pagarinājumā, bet vēl divas spēles bija ar vienu vārtu starpību, tā ka ne vienmēr mums spēle izdevās vienmērīgi, bija kāpumi un kritumi. Priecē, ka šodien (pēdējā spēlē – aut.) trešajā trešdaļā neko nezaudējām atšķirībā no trešās spēles trešās trešdaļas." Ābols norādīja, ka pretinieku komandā bija daudz vairāk meistarīgu hokejistu, savukārt Jelgavas vienības hokejistu vidējais vecums ir tikai 21 gads. Pēdējā mačā līdera lomu nospēlēja 23 gadus vecais Aleksandrs Novikovs, panākdams komandai 2:0 vadību. Pirmo ripu Novikovs iemeta pēc spožas individuālās darbības, bet otru – lielā mērā uz veiksmes rēķina, jo pēc izdarītas piespēles ripa no pretinieka nūjas ieslīdēja vārtos. "Daudziem jaunajiem spēlētājiem tas vispār bija pirmais play-off. Tā ir situācija, kurā viņi nekad nav bijuši pret pieredzējušu komandu, kas aukstasinīgi spēlē. Jā, varbūt viņi kaut kur bija lēnāki vai spēka trešajā trešdaļā kļuva mazāk, bet ej un spēlē, un parādi savu sniegumu, ka tu nesāc baidīties un mest ripu vienkārši kaut kur prom. Tā ir liela pieredze šiem spēlētājiem."

Ābols ir trenējis Rīgas Dinamo, taču Latvijas čempionāta komandu vada tikai otro gadu. Pirmo reizi viņš trenera amatā izcīnījis čempionu titulu. Iepriekšējā sezonā OHL finālā HK Zemgale/LLU zaudēja tieši Olimp/Venta 2002 sērijā ar 0-4.

Šosezon Optibet hokeja līgā bija četras līdzvērtīgas komandas. Regulārajā čempionātā uzvarēja Ģirta Ankipāna vadītais HK Mogo, taču pusfinālā negaidīti zaudēja HK Olimp/Venta 2002. Otrajā pusfinālā HK Zemgale/LLU pieveica HK Liepāja komandu, kuru trenē vēl viens bijušais Rīgas Dinamo treneris Normunds Sējējs.

Hokejs

Latvijas čempioni pēdējos 10 gados

  • 2022. HK Zemgale/LLU
  • 2021. HK Olimp/Venta 2002
  • 2020. –
  • 2019. HK Mogo
  • 2018.–2017. HK Kurbads
  • 2016. HK Liepāja
  • 2015. HK Mogo
  • 2014. HK Prizma
  • 2013. HK SMScredit.lv

 

(P.S. 2020. gadā pandēmijas dēļ čempionātu nepabeidza)


 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi