Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Prāga briest hokeja pavasarim

Spēlēt vai nespēlēt - tāds jautājums ar hamletisku novirzienu tirda Čehijas leģendāro hokejistu Jaromiru Jāgru. Pašlaik 43 gadus vecais uzbrucējs pagājušajā gadā pēc pasaules čempionāta Minskā paziņoja par punkta pielikšanu savai karjerai izlasē. Šajā pavasarī pasaules čempionāts tiks aizvadīts Prāgā un Ostravā, un Stenlija kausa izcīņā neiekļuvušā Floridas Panthers veterāns pakļuvis zem liela mājinieku fanu spiediena.

Visu savu karjeru vairāku rekordu īpašnieks Jāgrs spēlēja ar 68. numuru. Par godu Prāgas pavasarim. Tieši Čehijas hokeja izlases krekls ar 68. numuru un uzbrucēja uzvārdu uz tā Prāgas ielās ir arī teju vienīgais priekšvēstnesis tam, ka galvaspilsētā tuvojas īpašs hokeja pavasaris.

Astronomiskais pavasaris tur jau iestājies: viss uzziedējis, paši čehi pa pilsētu mēdz pārvietoties šortos un kreklos ar īsajām piedurknēm - tik silts ir saulē. Taču hokeja pavasara iestāšanās vēl jāgaida līdz 1. maijam, kad tiks dots starts čempionātam. Lai arī Jāgrs ar komandu ir jau kopš aprīļa sākuma, nevienā pārbaudes spēlē veterāns līdz šim vēl nav piedalījies, un fani nepacietībā gaida leģendas galīgo lēmumu. Līdzjutēju aptaujās čehu medijos gandrīz deviņi no desmit respondentiem pauduši pārliecību, ka pieredzējušais hokejists ir nepieciešams komandai, kas cer savu skatītāju priekšā izcīnīt zelta godalgas, un tikai ap 15% aptaujāto ir pretējās domās.

"Mēs par to runājām. Viņš uzskata, ka Čehijai ir labi spēlētāji, kuriem Jāgrs nevēlas aizšķērsot ceļu. Es viņam paskaidroju, ka sastāvu izvēlēšos es. Jā, tas nebūs tas pats Jāgrs, kāds bija 25 gadu vecumā, taču, manuprāt, viņam ir milzu pieredze, kas var mums palīdzēt, kā tas bija pagājušajā gadā," čehu faniem svarīgāko jautājumu komentēja izlases galvenais treneris Vladimirs Ružička.

Visu rakstu Prāga briest hokeja pavasarim lasiet ceturtdienas, 23.aprīļa, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi