Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rīgas Dinamo apspēlē vareno SKA un pirmoreiz šosezon svin ceturto uzvaru pēc kārtas

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas Dinamo, turpinot astoņu mājas spēļu sēriju, sestdien ar rezultātu 4:2 (0:1, 3:0, 1:1) uzvarēja spēcīgo Sanktpēterburgas SKA vienību un pirmoreiz šosezon izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas.

Rīgas Dinamo rindās divreiz izcēlās Miķelis Rēdlihs, bet reizi precīzs bija Andris Džeriņš un Kails Vilsons. Tikmēr SKA komandas labā vārtus guva Antons Burdasovs un Andrejs Kutejkins.

Spēli Dinamo komanda sāka ļoti apņēmīgi, jau pirmajās sekundēs pie labas iespējas izcelties tiekot Līnusam Videlam, bet pēcāk mājiniekiem iegūstot vairākumu. Tajā viena laba iespēja bija Marcelam Hosam, bet pēc atgriešanās vienādos sastāvos viesi pēdējā mirklī spēja neitralizēt potenciāli ļoti bīstamu Dinamo uzbrukumu. SKA vārtsargs Aleksandrs Salāks arī turpinājumā tika pakļauts lielam darba apjomam, tomēr savus pienākumus pildīja nevainojami.

Trešdaļas turpinājumā ar ripu vairāk turpināja spēlēt laukuma saimnieki, bet SKA komanda, kas koncentrējās uz spēli pretuzbrukumos, allaž izskatījās bīstama. Vienā no epizodēm savu komandu glābt nācās arī Jakubam Sedlāčekam, tomēr vairums viesu metienu lidoja vārtiem garām. Trešdaļas 14.minūtē noraidīts tika Aleksandrs Jerofejevs, bet sekojušajā mazākumā Dinamo vārti palika neskarti. Uzreiz pēc atgriešanās pilnos sastāvos SKA atkal izturēja vairākus spriedzes pilnus brīžus pie saviem vārtiem. Neskatoties uz mājinieku pārliecinošo sniegumu, 23 sekundes pirms trešdaļas beigām vadībā izvirzījās SKA, kad ripu savā zonā zaudēja Čārlzs Genovejs, to ieguva Burdasovs un, ticis līdz vārtiem, apspēlēja Sedlāčeku.

Arī otro trešdaļu daudz pārliecinošāk sāka Dinamo komanda, kas ar neatlaidību ātri vien atjaunoja neizšķirtu - vārtu priekšā labi pacīnījās Miķelis Rēdlihs, kritienā raidot ripu vārtos. Pāris sekundes vēlāk tuvu gūtiem vārtiem bija arī Hosa, bet mazliet vēlāk Miķelis Rēdlihs izcēlās otro reizi, kad netipiski sev bija precīzs ar šķēlienu no tālākas distances. Trīs ar pusi minūtes vēlāk rīdzinieki panāca jau 3:1 savā labā, kad individuāli veiksmīgi nospēlēja Džeriņš, raidot ripu vārtu tālajā augšējā stūrī.

Turpinājumā bīstamas epizodes regulāri bija pie abu komandu vārtiem, spēlei teju nenotiekot vidējā zonā. Pēc tam, kad vairākas reizes pārliecinoši vārtos darbojās Sedlāčeks, rīdziniekiem izdevās nobremzēt spēles tempu, bet trešdaļas 11.minūtē pēc abpusēja noraidījuma komandas palika četru vīru sastāvā. Šajā laikā spēlē vairākas reizes veiksmīgi iesaistījās Sedlāčeks, bet mazliet vēlāk mājinieki ieguva vairākumu, kurā iespējas izcelties bija Laurim Dārziņam un Oskaram Cibuļskim. Arī turpinājumā abas komandas aktīvi spēlēja uzbrukumā, bet labākās iespējas neizmantoja Gints Meija un Gunārs Skvorcovs, kuram bija iespēja raidīt ripu jau tukšā vārtu stūrī. Šajā epizodē SKA komanda nopelnīja vairākumu, kuru mājinieki gan nerealizēja.

Trešās trešdaļas ievadā komandas lielākoties spēlēja nevienādos sastāvos, pirmo desmit minūšu laikā katrai nopelnot pa trim noraidījumiem. Dinamo komanda neizmantoja vairākas labas iespējas gūt ceturtos vārtus, bet viesi, vairākumu iedvesmoti, pakāpeniski arvien vairāk palielināja savu spiedienu. Rezultātu SKA panāca septiņas ar pusi minūtes pirms mača beigām, kad Sedlāčeks neredzēja Kutejkina raidītās ripas lidojuma virzienu.

Turpinājumā SKA komanda izcēlās ar milzīgu spiedienu uz Dinamo vārtiem, tomēr Sedlāčeks ar teicamu sniegumu vārtos un Dinamo laukuma spēlētāji ar pašaizliedzīgu spēli savus vārtus nosargāja. Pēdējā minūtē visi vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr Dinamo izturēja spriedzi pēc iemetiena pie saviem vārtiem, bet brīdi vēlāk 4:2 ar tālu metienu panāca Vilsons, izceļoties ar savu pirmo precīzo raidījumu kopš atgriešanās Rīgā.

Salīdzinot ar iepriekšējo maču, Rīgas kluba sastāvā nekādas izmaiņas nebija veiktas.

Rīgas Dinamo komanda uzvarējusi pirmajos četros mājas spēļu sērijas mačos - pirms tam 4:1 pret Minskas Dinamo, 3:1 pret spēcīgo Maskavas Dinamo vienību, ko pārstāv Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums, bet trenē Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, kā arī 1:0 pēcspēles metienos pret Baratislavas Slovan.

Rīgas Dinamo hokejisti trīs uzvaras pēc kārtas bija izcīnījuši otro reizi šosezon, bet pie četriem panākumiem četros mačos viņiem šosezon vēl nebija izdevies tikt.

Mājas spēļu sēriju Rīgas Dinamo turpinās līdz 1.decembrim, bet nākamajā mačā rīdzinieki pirmdien samēros spēkus ar spēcīgo Helsinku Jokerit vienību no Somijas.

Iepriekš SKA ar Rīgas Dinamo sacentās 13.oktobrī, Latvijas vienībai sīvā cīņā ciešot neveiksmi ar 1:2.

Trešdien Dinamo komanda papildināja sastāvu ar kanādiešu vārtsargu Džefu Delorjēru, kurš savas karjeras laikā aizvadījis 62 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Rīgas Dinamo komandā šosezon jau ir divi spēcīgi vārtsargi - otro sezonu aizvada čehs Jakubs Sedlāčeks, bet vasarā vienībai pievienojās arī Edgars Masaļskis, kurš nav spējis uzvarēt cīņā par pamatvārtsarga vietu.

Kopš 31.oktobra rīdziniekiem traumas dēļ nav palīdzējis krievu uzbrucējs Pjotrs Sčastļivijs. Tāpat pagājušajā nedēļā Dinamo nosūtīja uzbrucēju Juri Upīti uz vienības fārmklubu Liepāja, kas sacenšas Latvijas čempionātā, bet vismaz līdz nākamās nedēļas vidum vienībai savainojuma dēļ nepalīdzēs uzbrucējs Kaspars Saulietis.

Pēdējās deviņās spēlēs SKA komanda cietusi sešas neveiksmes, zaudējot līderpozīciju līgas kopvērtējumā.

Mačā ar Rīgas Dinamo SKA sastāvā piedalījās viena no lielākajām līgas zvaigznēm Iļja Kovaļčuks, kurš, neskatoties uz iesaistīšanos kautiņā iepriekšējā mačā, nesaņēma papildus diskvalifikāciju. Tāpat šajā mačā pēc mēnesi ilgas traumas ārstēšanas laukumā atgriezās cits uzbrucējs Vadims Šipačovs.

Pašlaik Rīgas Dinamo ar 37 punktiem 31 spēlē Rietumu konferences kopvērtējumā pakāpusies uz 12.vietu 14 klubu konkurencē, no labāko astoņnieka atpaliekot par sešiem punktiem.

Tikmēr SKA ar 70 punktiem 30 mačos atrodas konferences un visas līgas otrajā pozīcijā, par pieciem punktiem atpaliekot no Maskavas CSKA vienības.

Rīgas kluba vadība iepriekš komandas sniegumu sezonas ievadā novērtēja kā neapmierinošu, ar šādu pašu vērtējumu atkārtoti klajā nākot arī pagājušajā nedēļā.

Starpsezona Rīgas Dinamo nometnē tika aizvadīta lielā neziņā, jo komanda, pēc padomes priekšsēdētāja Jura Savicka teiktā, tikai oktobra vidū esot atradusi jaunu ģenerālsponsoru pēc līdzšinējā galvenā naudas devēja gāzes kompānijas Itera aiziešanas un spējusi norēķināties ar hokejistiem.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam salīdzinājumā ar pagājušo sezonu paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas Lev no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas Donbass dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība Soči un Toljati Lada, kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, un Helsinku vienība Jokerit no Somijas.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz nākamā gada 24.februārim. Tā gaitā savā divīzijā komandas savā starpā tiksies četras reizes, divas reizes katra komanda spēlēs ar konferences otras divīzijas vienībām, savukārt ar otras konferences komandām sezonas gaitā aizvadīs tikai vienu spēli. Papildus tam katra komanda vēl četras spēles aizvadīs ar savas divīzijas vienībām, pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi mudinošiem apsvērumiem, kā arī četras reizes tiksies ar otras konferences pārstāvjiem, arī šeit pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi veicinošiem apsvērumiem.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji. Šosezon tikusi likvidēta iepriekš divreiz aizvadītā Cerības kausa izcīņa, kurā sacentās Gagarina kausā neiekļuvušie klubi.

Rīgas Dinamo iepriekš aizvadīja vienu no veiksmīgākajām KHL sezonām savā vēsturē, regulāro turnīru noslēdzot Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzīstot Donbass pārākumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi