Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Rīgas Dinamo neizmanto daudzās iespējas un piekāpjas Kazaņas Ak Bars (VIDEO, FOTO)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas Dinamo pirmajā no četru mājas spēļu sērijas mačiem otrdien ar rezultātu 1:3 (0:1, 0:2, 1:0) zaudēja Kazaņas Ak Bars vienībai, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Rīgas Dinamo komanda bija tikusi pie punktiem visās piecās iepriekš aizvadītajās sezonas spēlēs, izcīnot četras uzvaras. Tomēr tagad piedzīvota otrā neveiksme pēc kārtas.

Jāizceļ, ka mačos pret Ak Bars rīdzinieki piedzīvoja jau savu astoto zaudējumu pēc kārtas.

Rīgas Dinamo rindās izcēlās Pols Šekura, bet Kazaņas kluba labā vārtus guva Janne Pesonens, Aleksandrs Burmistrovs un Šons Heška.

Maču aktīvāk sāka laukuma saimnieki, kas jau ceturtajā minūtē tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Lai arī Dinamo pie pretinieku vārtiem radīja lielus draudus, Konstantīns Baruļins tā arī netika pārspēts. Atgriežoties pilnos sastāvos, Ak Bars turpināja piekopt pretuzbrukumu hokeju, kas astotajā minūtē deva rezultātu - pie Mīkaela Telkvista sargātajiem vārtiem ripu ieguva Pesonens, kurš veikli apslidoja vārtus un pamanījās raidīt ripu tīklā. Pēc zaudētājiem vāriem Dinamo hokejistu uzbrukumu centieni jūtami mazinājās.

Piecas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām Dinamo vēlreiz tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Laba iespēja izcelties bija Marcelam Hosam, tomēr ripa no viņa acu priekšas pēdējā brīdī tika izsista. Pēc neizmantotā vairākuma neviena no komandām pie iniciatīvas turpmākajās minūtēs netika, lai arī bīstamās metiena pozīcijās nonāca gan Vitālijs Pavlovs, gan Sandis Ozoliņš. Mazliet vairāk nekā minūti pirms trešdaļas beigām noraidīts tika Šekura, tomēr mazākumā rīdzinieki bija pārliecinoši.

Otrās trešdaļas pašā sākumā viesiem izdevās realizēt skaitlisko vairākumu, kad vārtu priekšā acīgāks bija Burmistrovs. Šī kļuva par pirmo reizi sezonā, kad Dinamo komanda nokļuvusi zaudētājos ar divu vārtu starpību. Jau nākamajā uzbrukumā pa Telkvista sargāto vārtu stabu trāpīja Kirils Petrovs, bet nedaudz vēlāk zviedrs glāba mājiniekus pēc ļoti bīstama Burmistrova raidījuma. Trešdaļas sestajā minūtē noraidīts tika Miks Indrašis, bet sekojušajā vairākumā Ak Bars uzbruka ļoti apjomīgi un agresīvi. Lai arī Dinamo aizsargājās pārliecinoši, viesi prata gūt trešos vārtus, kad tukšajā vārtu stūrī ripu raidīja Heška.

Tūdaļ pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem pie vairākuma tika Dinamo komanda, kas izveidoja vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, tomēr teicami darbojās Baruļins. Pēc tam vislabāko sniegumu rīdzinieku rindās demonstrēja pirmā uzbrucēju maiņa, kas regulāri aplenca viesu vārtus, kamēr Ak Bars savus spēkus veltīja aizsardzībai un atbildēja ar pretuzbukumiem. Uz trešdaļas beigām Dinamo uzbrukumi kļuva arvien agresīvāki un apjomīgāki. Pēc ilgām tiesnešu diskusijām četras minūtes pirms trešdaļas beigām Rīgas klubam tika piešķirts divu minūšu vairākums, tomēr lielais spiediens uz viesu vārtiem rezultātu nedeva.

Trešās trešdaļas pašā sākumā ripa pēc Ginta Meijas piespēles skāra Meta Robinsona slidu un atrada ceļu līdz vārtiem, taču vārtus guvums netika ieskaitīts, jo Robinsons ripas virzienā veica kustību ar kāju. Laukuma saimnieki turpināja otrajā trešdaļā iesākto un uzbruka ļoti aktīvi, taču allaž ceļā bija Baruļins. Saglabājot ievērojamu teritoriālo pārsvaru, rīdzinieki galu galā prata tikt pie sava, kad trešdaļas devītajā minūtē pēc Gunāra Skvorcova uzvarētā iemetiena spēcīgi ripu vārtos trieca Šekura.

Pēc vairākiem citiem bīstamiem uzbrukumiem Dinamo komanda septiņas minūtes pirms cīņas beigām piekto reizi nokļuva vairākumā, tomēr vairākas kļūdas piespēlēs un neprecīzas darbības arī šoreiz liedza izmantot viena vīra pārsvaru. Neilgi pēc tam sāka noplakt apņēmīgie laukuma saimnieku uzbrukumi, un spēlē vairākas reizes nopietni nācās iesaistīties Telkvistam. Mača pašās beigās Dinamo atspēlēties centās ar individuālām darbībām, tomēr arī tās rezultātu nedeva. Minūti pirms cīņas beigām Ak Bars komanda palika mazākumā, bet Telkvists tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Līdz labām vārtu gūšanas iespējām rīdzinieki gan netika.

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli, Dinamo sastāvā atkal bija izmaiņas. Otrajā maiņā kopā ar Andri Džeriņu un Gintu Meiju spēlēja Aleksandrs Ņiživijs, kura dalība šīsdienas spēlē gan iepriekš tika apšaubīta, bet maču slimības dēļ izlaida Mārtiņš Cipulis. Kā septītais aizsargs spēlei bija pieteikts Edgars Siksna.

Pēdas savainojumu pašlaik ārstē Dinamo slovāku uzbrucējs Marcels Haščāks.

Iepriekš piecās spēlēs iegūtie 13 punkti bija vienības visu laiku labākais sezonas starts tās pastāvēšanas vēsturē.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas Dinamo pašlaik ar 13 punktiem sešās spēlēs ieņem trešo vietu, bet Ak Bars Austrumu konferencē ar 13 punktiem ir līderi.

Ar šo spēli Rīgas Dinamo uzsāka četru mājas spēļu sēriju. Turpinājumā Arēnas Rīga ledus laukumā būs jāspēkojas arī ar Mārtiņa Karsuma pārstāvēto līgas čempioni Maskavas Dinamo, ko trenē Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, Aināra Podziņa pārstāvēto Podoļskas Vitjaz vienību un Ņižņijnovgorodas Torpedo, ko vada cits Latvijas speciālists Pēteris Skudra.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas Dinamo.

Rīgas Dinamo komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi