Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

Rīgas Dinamo hokejistiem jāaptur Avangard snaiperi

Pozitīvā bilance triju sezonu garumā ļauj ar optimismu uzlūkot nākamos nopietnos pretiniekus. Rīgas Dinamo piektdien pulksten 19.30 Arēnā Rīga sāks spēli ar vienu no spēcīgākajām KHL čempionāta Austrumu zonas komandām OmskasAvangard. Tiešraides LTV7 un Viasat Sport Baltic.

Omskas Avangard pirmo sezonu līgā spēlē bez savas iepriekšējo gadu vizītkartes Jaromīra Jāgra, taču Čehijas skolas aizmetņi joprojām ir jūtami. Šosezon komandu vada čehs Rostislavs Čada, aizsardzību balsta Martins Škoula, kas savulaik NHL klubā Kolorādo Avalanche uzbrūkošā aizsarga pozīcijā centās izkonkurēt Sandi Ozoliņu, bet uzbrukumā ražīgākais ir Romans Červenka. Pēdējais ir Omskas kluba veiksmīgākais atradums.

25 gadus vecais Červenka nav spēlējis NHL. Uz Omsku viņš pārcēlās pēc Jāgra ierosinājuma, jo bija nadzīgi krājis punktus Čehijas ekstralīgā. Izrādījās, ka Červenkas meistarība ir gana laba arī KHL. Pagājušajā sezonā ar 31 ripu viņš kļuva par KHL labāko vārtu guvēju un arī šosezon šajā rādītājā ir pirmajā vietā. Červenka vārtsargus sarūgtinājis jau 13 reizes.

Pagaidām otrā plānā turas starpsezonas skaļākais ieguvums - viens no bijušajiem Losandželosas Kings līderiem Aleksandrs Frolovs. Pēc punktu pienesuma viņš komandā ir tikai 6. vietā - 8 (7+1) punkti. Pastiprinātas uzmanības zonā būs jāpatur arī Baltkrievijas izlases līderis Aleksejs Kalužnijs.

Avangard no četriem Austrumu oligarhiem, pie kuriem pieskaita arī Salavat Julajev, Ak Bars un MagņitogorskasMetallurg, pagaidām sokas vislabāk. Tomēr Omskas klubs «austrumos» ar 34 punktiem ir 3. vietā, jo negaidīti labs starta uzrāviens izdevies Traktor un Amur komandām. Abiem klubiem ir pa 43 punktiem. Avangard Rīgā ieradās nelabā omā. Pēc trijām izcīnītām uzvarām trešdien omskieši paklupa Sanktpēterburgā pret SKA (1:3).

Rīgas Dinamo kontekstā būs interesanti pavērot treneru rīcību attiecībā uz vārtsarga izvēli. Pirmais numurs ir Kriss Holts, taču iepriekšējā mačā Liepājā turienes hokeja skolas audzēknis Māris Jučers bija viens galvenajiem panākuma kaldinātājiem spēlē ar Magņitogorskas Metallurg (2:1 «bullīšos»).

Rīgas Dinamo Rietumu konferencē ar 27 punktiem ir 7. vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi