Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Rīgas Dinamo neizvēlēsies spēlētājus KHL redraftā

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) redraftā jeb spēlētāju gadatirgū, kas trešdien notiks Maskavā, Rīgas Dinamo būs novērotāju statusā. "Ja atklāti, uz Maskavu lidošu, lai kontaktētos ar kolēģiem par citiem jautājumiem," Dienai atzina Rīgas Dinamo valdes priekšsēdētājs un ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

KHL vadība redraftu nodēvējusi par antikrīzes pasākumu, lai samazinātu spēlētāju algas. Tas skars tos spēlētājus vecumā virs 22 gadiem ar spēkā esošajiem līgumiem nākamajai sezonai, kurus klubi nav iekļāvuši "aizsargāto" sarakstā (katrs klubs tajā varēja ierakstīt divus vārtsargus un 15 laukuma spēlētājus). Ja kāds cits klubs spēlētāju izvēlēsies pirmajā kārtā, viņa alga paliks nemainīga. Otrajā kārtā nauda samazināsies par 20%, trešajā — par 40, ceturtajā — par 50 procentiem. Rīgas Dinamo būtu interese par ārzemniekiem, nevis Krievijas spēlētājiem, bet viņu alga arī pēc 50 procentu samazinājuma nebūtu Dinamo pa kabatai. Sējējs ir informēts, ka redraftā būšot viens ārzemju spēlētājs ar gada algu 1,3 miljoni dolāru, kurš nav attaisnojis komandas vadītāju cerības. Redraftā ir iekļauti arī vairāki Rīgas Dinamo spēlētāji. Viņu uzvārdi pēc KHL prasības netiks izpausti. Maz ticams, ka arī kāda Krievijas komanda izrādīs interesi par rīdziniekiem. Krievijā ir ārzemju spēlētāju limits. Kāpēc lai krievu klubi paņemtu Rīgas ārzemnieku, kuru neaizsargā Rīgas Dinamo? Acīmredzot redraftā iekļautajiem dinamiešiem nākamajā sezonā būs jārēķinās ar 50 procentu algas samazinājumu. Sējējs apstiprināja, ka par 99 procentiem ir panākta vienošanās ar čehu vārtsargu Martinu Pruseku. Vēl tikai esot jānoformē juridiskās nianses.

Dinamo varētu palikt arī pagājušās sezonas uzbrukumu līderis slovāks Marsels Hosa, taču par viņu interesi izrādot kāds NHL klubs. Svarīgi būšot, kā Hosa sevi parādīs pasaules čempionātā Šveicē. Neparakstot līgumu ar NHL, visticamāk, Marsels paliks Dinamo.

Komandā varētu palikt arī kanādiešu centra uzbrucējs Metss Elisons. Dinamo gribētu paturēt arī aizsargu Duviju Vestkotu un Marku Hartiganu, taču par abiem interesējoties Krievijas klubi. Hokejisti prasa algas palielinājumu, bet Dinamo maksāt vairāk nevar atļauties.

Maskavā 15.maijā notiks KHL sezonas noslēguma pasākums, kurā apbalvos labākos 22 nominācijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi