Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

Šodien Krievija, rīt Latvija, parīt...

Pirms pusotra gada uz Rīgu atbrauca jaunais hokejists Ainārs Podziņš. Dzimis Jūrmalā, uzaudzis Maskavā, bet ar vīziju, ka viņa saknes ir Latvijā, ko jaunietis apliecināja ar Latvijas pases noformēšanu. Intervijās Podziņš dedzīgi stāstīja, cik ļoti vēlējies spēlēt Rīgas Dinamo un arī Latvijas izlase būtu sapņa piepildījums. Nule kā atklājies, ka lojalitālite puisim beidzas līdz ar pirmo izdevīgo piedāvājumu.

Mediju vidi pāršalkusi ziņa, ka Podziņš novembra pārtraukumā iekļauts Krievijas U-20 izlasē spēlēšanai pārbaudes turnīrā un jaunais hokejists piedāvājumu pieņēmis. Raugi, tā esot iespēja «aizķerties» kaimiņzemes sastāvā spēlēšanai pasaules U-20 čempionātā Kanādā. Bet kā tad Latvijas izlase? Podziņš ar atbildi nevilcinās. «Obligāti spēlēšu! Tagad man jāizmanto Krievijas uzaicinājums, kas ir iespēja profesionāli augt,» atklāts sarunā ar portālu Sportacentrs.com ir Ainārs. Un piebilst: «Krievijā pret mani izturas ļoti nopietni, tagad bija oficiāls izsaukums. No turienes arī regulāri zvana maniem vecākiem, bet Latvijā... Ne reizi par mani vēl nav interesējušies izlases sakarā. Domāju, ka tas parāda attieksmi.»

Pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) noteikumiem Podziņš Latvijas izlasē varētu sākt spēlēt no 2012. gada 28. septembra, jo viņa pārejas karte no Krievijas uz Latviju reģistrēta IIHF 2010. gada 27. septembrī. Vai tiešām Podziņš uzskata, ka viņa meistarība jau atbilst Latvijas valstsvienībai un ar skatu nākotnē par viņu interese būtu jāizrāda izlases komplektētājiem? Jā, šosezon Ainārs KHL iemetis trīs ripas, taču pagājušajā sezonā viņš palika otrā plānā pat jauniešu komandā HK Rīga gan pēc statistikas (17 spēlēs 8 (2+6) punkti), gan parādītā snieguma laukumā.

Nav arī saprotams, kā Podziņš ar Latvijas pasi kabatā gatavojas spēlēt Krievijas U-20 izlasē? Jādomā, ka jaunajam hokejistam ir palikusi arī Krievijas pase, kas nav pieļaujams.

Vairāk par spēles kvalitāti un kārtības ruļļiem neizpratni rada jaunā shēmotāja aprēķins. Šodien Krievija, rīt Latvija un kāpēc parīt ne vēl kāda cita valsts, kura aicinātu? Starp citu, pusotra gada laikā spēlējot Latvijā, Podziņa latviešu valodas prasme esot amerikāņa Krisa Holta līmenī. Abi varot pateikt elementārākās frāzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi