Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šveices eksāmens

Latvijas hokeja valstsvienībai pēdējās divas pārbaudes spēles.

Spēcīgs pretinieks, uz kura fona labi varēs pārbaudīt gatavību. Latvijas hokeja valstsvienība piektdien un sestdien Arēnā Rīga un Olimpiskajā sporta centrā (OSC) pulksten 19 aizvadīs pārbaudes spēles ar Šveici. Tiešraides LTV7.

Šveices izlase allaž ir bijusi Latvijai neērts pretinieks. To vēlreiz apliecināja abu komandu pēdējā tikšanās reize pasaules čempionātā (PČ). 2019. gadā Bratislavā grupu turnīra svarīgā spēlē Latvija zaudēja ar 1:3, pēdējo ripu ielaižot, kad Elvis Merzļikins bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Šveicieši iekļuva izslēgšanas stadijā un ceturtdaļfinālā sīksti pacīnījās ar Kanādu, zaudējot tikai papildlaikā ar 2:3. 2018. gada PČ Šveice izcīnīja sudraba medaļas

Komandas galvenais treneris Patriks Fišers atsūtītajā pieteikumā spēlēm ar Latviju iekļāvis 28 spēlētājus. Izņemot aizsargu Mirko Milleru, kurš spēlē Zviedrijas klubā Leksands, visi pārējie ir no Šveices līgas. Sestdien ar līgumreisu no Ņujorkas ieradīsies četri šveicieši, kuri sezonu aizvadīja Nacionālajā hokeja līgā (NHL).Tie ir aizsargs Jonass Zīgentālers (Devils) un uzbrucējs Niko Hišīrs (Devils), Filips Kuraševs (Blackhawks) un Timo Meiers (Sharks).

Latvijas izlasei papildinājums no aizokēna gaidāms jau piektdien, kad vajadzētu ielidot vārtsargam Matīsam Kivleniekam un aizsargiem Kristiānam Rubīnam un Jānim Jakam. 

Paredzams, ka sestdien Kivlenieks pret Šveici jau sargās Latvijas izlases vārtus. Vārtsargu jautājums ir viens no aktuālākajiem, kas līdz čempionāta sākumam būs jāatrisina galvenajam trenerim Bobam Hārtlijam. Pirms pārbaudes spēlēm ar Šveici izlases treneriem spēļu režīmā vārtsargus bija iespēja pārbaudīt tikai Slovākijā. Pirmajā spēlē pret mājiniekiem ripas ķēra Jānis Kalniņš (2:1 uzvara papildlaikā), otrajā – Ivars Punnenovs (0:1 papildlaikā). Abi apliecināja sevi no labākās puses

PČ Latvija pirmo spēli aizvadīs 21. maijā ar Kanādu. Ziemeļamerikas hokejs labāk ir zināms Kivleniekam, tāpēc izvēle varētu krist uz viņu. Tiesa, jāņem vēra, ka jau nākamajā dienā jāspēlē ar Kazahstānu. 

Punnenovam un Kalniņam ir bagātīga pieredze, spēlējot spēcīgos klubos, taču pasaules čempionātos iespēja sevi apliecināt abiem īsti nav dota. Punnenovam un Kalniņam karjerā ir tikai pa vienai PČ spēlei.

Uzbrukumā Hārtlija rīcībā ir pieci trijnieki. Treneris ir solījis, ka pret Šveici visiem tikšot dota iespēja spēlēt. Ierasts, ka pēdējo pārbaudes spēli parasti aizvada sastāvs, kurš arī sāk pasaules čempionātu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi