Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Svīdis metiena uzlabošanai

Pēc divām neveiksmīgām sezonām NHL Girgensons cer vairāk palīdzēt uzbrukumā.

Runājis par pozitīvajām izmaiņām komandā pēc galvenā trenera maiņas, ticis pie iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā un ar labākiem partneriem, izkarojis uzticības kredītu lielākam spēles laikam un papildus strādājis vasarā Bostonā pie sava metiena – tādā situācijā pirms jaunās NHL sezonas ir vienīgais stabilais Latvijas hokejists pasaules spēcīgākajā līgā Zemgus Girgensons. Bijušais Zvaigžņu spēles dalībnieks savā piektajā NHL sezonā cer dot lielāku pienesumu Bufalo Sabres komandas uzbrukumā un palīdzēt pastarīšu statusā pārāk ilgi palikušajai komandai likt ar sevi atkal rēķināties arī favorītiem. Jaunā sezona startēs 4. oktobrī, bet Girgensona Sabres pirmo maču pamatturnīrā aizvadīs 5. oktobrī mājās pret Monreālas Canadiens.

Sākums NHL latviešu uzbrucējam bija pietiekami daudzsološs. Viņam iesaistoties Sabres sistēmā, komandai nebija augstu ambīciju īstermiņā, kas nozīmēja papildu spēles laiku jaunajiem un perspektīvajiem hokejistiem, tajā skaitā pašam Girgensonam. Drīz vien Bufalo komandas treneru korpusā parādījās bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans, kuram tādi mērķtiecīgi spēlētāji ar raksturu allaž patikuši, un arī Artūrs Irbe. Tas atviegloja Girgensona iekļaušanos NHL apritē. Savā otrajā sezonā viņš pat bija komandas līderis jeb, kā tolaik viņu dēvēja Ziemeļamerikas mediji, "viens no nedaudzajiem gaismas stariem Sabres tumsā".

Beidzoties Nolana ērai un kluba vadības daļēji veicinātajiem zaudējumiem cerībā uz talantīga hokejista ieguvi NHL draftā, Bufalo galvenā trenera amatā stājās Dens Bailsma, kurš latvietim atņēma pirmo vijoli komandas orķestrī un aizbīdīja uz pēdējām rindām. Šovasar Bailsmu Sabres galvenā trenera amatā aizstāja Fils Hauslijs, bet par kluba ģenerālmenedžeri (sastāva komplektētāju) kļuva divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs (abās pēdējās sezonās ar Pitsburgas Penguins) Džeisons Boterils.

Visu rakstu lasiet trešdienas laikrakstā Diena!

Top komentāri

Ceri tālāk,bet auzu putru neaizmirs
C
Pēc divām neveiksmīgām sezonām NHL Girgensons cer vairāk palīdzēt uzbrukumā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi