Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

U20 izlase uz Dāniju ar cerību par atgriešanos elitē

Ceturtais mēģinājums atgriezties spēcīgāko sabiedrībā. Latvijas U-20 junioru hokeja izlase Dānijas pilsētā Horsholmā sāks pasaules 1. divīzijas čempionātu.

Sešu komandu konkurencē ir mērķis izcīnīt vienīgo ceļazīmi uz eliti. Pēdējās vietas ieguvēja noslīdēs vienu līmeni zemāk. Pirmā spēle svētdien pulksten 17.30 pēc Latvijas laika ar Norvēģiju. Vēl būs jāspēlē ar Dāniju, Baltkrieviju, Ungāriju un Kazahstānu.

Latvijas U-20 junioru izlases galvenais treneris Kārlis Zirnis šoreiz ir izvēlējis sastāvu ar akcentu uz ārzemēs spēlējošajiem Latvijas jaunajiem hokejistiem. Vēl gan galīgais sastāvs nav zināms, jo pēdējo lieko treneri atsijās jau Dānijā. 24 spēlētāju sarakstā puse jeb 12 ir no Ziemeļamerikas. Vēl pieci spēlē Eiropas klubos. Tik plaša "ārzemnieku" pārstāvniecība U20 hokeja izlasē vēl nav bijusi. Seši ir no Krievijas Jaunatnes līgas (MHL) komandas HK Rīga un tikai viens – no Latvijas Optibet līgas (OHL). Pirms došanās uz Dāniju divās pārbaudes spēlēs U20 junioru izlase apspēlēja OHL komandas – Zemgale/LLU ar 5:3 un Mogo/ LSPA pagarinājumā ar 5:4. Spēcīgā šoreiz ir uzbrukuma līnija, savukārt lielākās bažas treneriem ir par komandas spēli aizsardzībā. Parasti nopietnāki konkurenti ir mājinieki. Šoreiz tie būs dāņi. Smagas spēles allaž bijušas ar Baltkrieviju.

Pagājušajā sezonā Covid19 pandēmijas dēļ pasaules U20 1. divīzijas čempionāts nenotika. 2019. gada decembrī Latvijas U20 juniori palika viena soļa attālumā no iekļūšanas augstākaja grupā, kurā spēlē desmit komandas. Izšķirošajā spēlē Latvijas juniori zaudēja Austrijas vienaudžiem ar 1:2. Vēl pirms gada U20 turnīrs bija pagalam nesekmīgs. Latvija bija uz izkrišanas robežas, beigās ieņemot 4. vietu 1. divīzijā. Pirmajā reizē ar Zirni pie vadības grožiem arī bija otrā vietā. Šis būs ceturtais mēģinājums pēc kārtas atgriezties junioru elitē. Latvijas U-20 izlases spēles ar Baltkrieviju un Kazahstānu varēs vērot tiešraidē LTV7 Savukārt pārējās trīs cīņas būs skatāmas portālā www.lsm.lv.

Hokejs. PČ U20 1. divīzija. Horsholmā (Dānija)

Latvijas spēles

  • 12.XII 17.30 ar Norvēģiju
  • 13.XII 21.00 ar Dāniju
  • 15.XII 14.00 ar Baltkrieviju
  • 16.XII 14.00 ar Ungāriju
  • 18.XII 21.00 ar Kazahstānu

(Latvijas laiks)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi