Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

VIDEO: Canadiens gūst divus vārtus divās sekundēs un uzstāda NHL rekordu

Monreālas Canadiens vienība ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā guva divu sekunžu laikā, tādējādi uzstādot jaunu turnīra rekordu.

"Canadiens" ceturtdien savā laukumā ar 6:4 (1:1, 2:3, 3:0) uzvarēja pašreizējo Stenlija kausa čempioni Vašingtonas "Capitals".

Vēl pirms noslēdzošajām mača 20 minūtēm "Canadiens" atradās iedzinējos ar 3:4, tomēr beidzamajā trešdaļā guva trīs bezatbildes vārtus un nodrošināja uzvaru.

Uzvaras vārtus vien 22 sekundes pirms pamatlaika beigām guva Makss Domi, kurš tobrīd panāca 5:4. Uzreiz pēc tam "Capitals" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet tā vietā uzreiz pēc divām sekundēm saņēma ripu savos tukšajos vārtos.

Līdz šim NHL vēl nebija gūti vārti ar divu sekunžu intervālu.

 

"Canadiens" labā divus vārtus guva šogad draftā ar trešo numuru izraudzītais Jesperi Kotkaniemi, kuram tiem bija pirmie vārti NHL. Viņš 18 gadu un 118 dienu vecumā kļuvis par visu laiku otro jaunāko spēlētāju "Canadiens" vēsturē, kurš guvis savus pirmos vārtus NHL.

Savukārt "Capitals" labā pa diviem vārtiem iemeta Aleksandrs Ovečkins un Larss Ēlers.

Tikmēr citā ceturtdienas mačā soms Peka Rinne atvairīja 42 metienus, bet viņa pārstāvētā Nešvilas "Predators" konferenču līderu divcīņā viesos ar 4:1 (2:0, 0:1, 2:0) pārspēja Tampabejas "Lightning".

"Predators" pēc šīs uzvaras nostiprinājusies visas līgas kopvērtējuma vadībā.

Rinne, kurš iepriekšējā sezonā kļuva par NHL labāko vārtsargu, savainojuma dēļ izlaida iepriekšējās piecas spēles.

Vēl vienā ceturtdienas spēlē aizraujošu cīņā Kalgari "Flames" savā laukumā ar 6:5 (0:0, 1:4, 5:1) uzvarēja Kolorādo "Avalanche".

Pirms trešās trešdaļas "Flames" atradās iedzinējos ar 1:4, tomēr noslēdzošajā periodā pilnībā spēja mainīt cīņas gaitu, izvirzoties vadībā ar 6:4 un beigās nosargājot uzvaru.

Uzvarētāju sastāvā pa trim rezultativitātes punktiem guva Marks Džordano un Metjū Tkačuks.

Zīmīgi, ka "Flames" šosezon ir uzvarējis četras spēles, kuru laikā pēc pirmajiem diviem periodiem atradusies iedzinējos.

Savukārt Somijas galvaspilsētā Helsinkos ceturtdien notikušajā mačā vietējo favorīts Patriks Laine izcēlās ar trim vārtiem jeb "hat-trick", kamēr viņa pārstāvētā Vinipegas "Jets" ar 4:2 (1:0, 1:2, 2:0) uzvarēja Floridas "Panthers".

Pirms šīs spēles simbolisko ripas iemetienu veica somu leģenda Tēmu Selenne.

Tikmēr "hat-trick" guvušais Laine bez gūtiem vārtiem bija iepriekšējās piecas spēles.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda izbraukumā ar 2:4 (0:1, 0:2, 2:1) piekāpās Otavas "Senators", piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas.

NHL Austrumu konferences līderpozīcijā ar 17 punktiem 12 spēlēs ir "Lightning", kamēr punktu zaudē Toronto "Maple Leafs", Bostonas "Bruins" un "Canadiens". Savukārt "Sabres" ar 14 punktiem 13 mačos ieņem astoto pozīciju.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ir "Predators" ar 20 punktiem 13 spēlēs, par trim punktiem apsteidzot "Jets" un "Flames".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Rīgā futbola faniem savas durvis ver Lidl Arena

Paplašinot savu Latvijas futbola atbalsta programmu, “Lidl Latvija” ir noslēgusi sadarbības līgumu ar “Playoff Arena”. Lai simbolizētu “Lidl” atbalstu šai futbola arēnai un Latvijas futbolam k...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi